Afbeelding

Eindexamenconcert met O&U

Algemeen Muziek

Beek en Donk – Er vindt een uniek concert plaats op vrijdagavond 30 juni. De Udense Britt van den Dungen gaat afstuderen als HaFaBra-dirigent, en het orkest waarmee ze afstudeert is de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning.

Na het afronden van een vierjarige Docent Muziek opleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede, is Britt direct verder gegaan met de opleiding tot dirigent in Zwolle bij Fried Dobbelstein. Inmiddels zijn er weer vier jaar voorbij en staat ze aan de vooravond van haar afstudeerconcert.

Via de dirigent van O&U, Fried Dobbelstein, is Britt met het Beek en Donkse orkest in aanraking gekomen. Het orkest speelt op een dusdanig hoog niveau dat dit voor Britt een goede gelegenheid was om een uitdagend programma samen te stellen. Door deze mooie samenwerking krijgt haar eindexamenconcert extra glans. Het concert bestaat uit een gevarieerd programma van klassieke werken van bijvoorbeeld Camille Saint-Saëns, maar er wordt ook een werk van Queen gespeeld. Kortom, het belooft een afwisselende en muzikale avond te worden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren op vrijdag 30 juni in 't Anker in Beek en Donk. Het concert vangt aan om 20.15 uur, en de zaal is open om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er in 't Anker een afterparty met Udens Big Band onder leiding van William Kroot.