Voorzitterswisseling bij Aarle onderneemt

NULL

Voorzitterswisseling bij Aarle onderneemt


Aarle-Rixtel - Vorig jaar februari heeft voorzitter Walter Withagen te kennen gegeven dat het tijd wordt om het voorzittersstokje over te dragen. In de jaarvergadering van 31 maart nam hij afscheid.

Walter was lid van het Platform in Aarle-Rixtel. Eén van de aandachtspunten was het handhaven en/of vernieuwen van de horeca en middenstand in het dorp. Om een verantwoorde visie te ontwikkelen omtrent de stand van zaken was het nuttig en nodig om onder alle betrokkenen een schriftelijke enquête te houden. Deze enquête is uitgevoerd en in november 2005 is een ledenwervingsactie gehouden. Dit met het doel om de Winkeliers- en Horeca Vereniging Aarle-Rixtel nieuw leven in te blazen en deze open te stellen voor andere ondernemers van Aarle-Rixtel. Het resulteerde in een ondernemersvergadering op 20 maart 2006 met Edward van Brug als interim-voorzitter. Deze vergadering kende een grote opkomst en in die vergadering is Walter tot voorzitter gekozen. De naam werd gewijzigd in Aarle Onderneemt, Ondernemersvereniging Aarle-Rixtel.

Walter bracht structuur in Aarle Onderneemt en wist hoe de zaken organisatorisch goed aan te pakken. Gemiddeld iedere 6 weken bestuursvergadering. Er werden commissies ingesteld zoals parkeren, straatversiering, PR, feestcommissie en er kwamen thema-avonden. Regelmatig werden er nieuwsbrieven uitgebracht. Aarle Onderneemt ging met de moderne tijd mee en heeft al jaren een eigen website. Walter nam de contacten met de gemeente en Kamer van Koophandel voor zijn rekening. Hij woonde vele malen vergaderingen bij van Gool, Centramanagement, SBBL en maakte op zijn eigen manier zijn mening altijd op een correcte wijze kenbaar. Hij was het niet overal mee eens en dat hoeft ook niet. Walter heeft een oplossend vermogen en is besluitvaardig. Daar was het bestuur wel blij mee, want ondernemers zijn niet zo van het vergaderen en op deze manier vulde het bestuur elkaar goed aan.

Het bestuur kreeg veel ruimte en Walter staat altijd open voor ideeën, kritiek en meningen van de leden. Dit is ook altijd zijn streven geweest. Hij wilde weten wat er leeft onder de leden en is daarnaast een groot voorstander van netwerken. Een goed voorbeeld hiervan is de door Walter ingestelde nieuwjaarsborrel. In de beginjaren hadden ze gastoptredens, meestal goed maar soms ook minder. Dat die nu achterwege blijven wordt niet eens gemist. Het is door de jaren heen alleen maar drukker en steeds gezelliger geworden. De leden kennen elkaar nu niet alleen van het bedrijf en de toonbank maar ook meer als persoon. De door de Winkeliers- en Horecavereniging Aarle-Rixtel opgezette jaarlijkse feestdag werd aangehouden en wordt goed bezocht en verloopt uitermate gezellig. Het is iedere keer weer anders van opzet. De laatste keer schilderden de leden, heel creatief als ze zijn, met veel plezier klompen. Door de opkomst hiervan kan men zien dat dit gewaardeerd wordt. Niet lang te vergaderen is het streven van Walter, maar deze keer duurde de vergadering door de bestuurswisseling wel wat langer. Door de jaren heen is Walter meer een Aarlese geworden. Om iedere ondernemer van gezicht te kennen viel in het begin niet mee. Niet zo gek als eega Karin veel meer winkelt en dit niet echt een 'Walter' activiteit is. Ondanks dat is hij er toch aardig ingerold. Ook voor voorzitter Walter was netwerken dus nuttig.

Het voorzittersstokje is overgedragen aan Jantine de Jongh. Ze is unaniem tot voorzitster verkozen. Jantine is jong, gedreven en vol enthousiasme om aan de slag te gaan. Aangezien Aarle-Rixtel de laatste jaren nieuwe en jonge ondernemers erbij heeft gekregen, past Jantine goed in het beeld van de toekomst van Aarle-Rixtel. Daarnaast werd Pieter van den Reek ook unaniem tot bestuurslid verkozen. Pieter komt vol goede moed het bestuur versterken en zal zeker zijn bijdrage kunnen leveren aan Aarle Onderneemt.

Hartelijke dank aan Walter Withagen voor zijn inzet en gastvrijheid in acht jaren voorzitterschap. Aarle Onderneemt wenst hem nog een mooie tijd in een hopelijk goede gezondheid. Veel succes aan Pieter van den Reek en Jantine de Jongh met de nieuwe taken. Aarle Onderneemt gaat vol vertrouwen de toekomst in.