Veel activiteiten in Aarle-Rixtel tijdens Koningsdag

NULL

Veel activiteiten in Aarle-Rixtel tijdens Koningsdag


Aarle-Rixtel - In Aarle-Rixtel zijn er rond Koningsdag diverse activiteiten. Bij De Vrienden en Deja Vu wordt de Koningsnacht op 25 april gehouden. Alle cafés in Laarbeek mogen de hele nacht open blijven.


Deja Vu is vanaf 20.00 uur open tot aan de volgende morgen. Ook dorpscafé De Vrienden kent geen sluitingstijd. Vanaf 21.00 uur is er een optreden van coverband Sowieso. Zij spelen Nederpop van Bløf tot Doe Maar en van Nielson tot Go Back To The Zoo. De entree is gratis.

Vanaf 10.00 uur is het feest op het Kerkplein! Kinderen kunnen hun oude speelgoed, boeken, cd’s en andere spulletjes verkopen op de vrijmarkt. Maar er is natuurlijk ook plek voor goocheltrucs of knikkers raden, zelf gebakken koekjes of grabbeltonnen. Voor de kerk staat de fotograaf klaar om kinderen als prins of prinses op de foto te zetten, samen met vriend(innet)je, broertjes, papa en mama. Daarnaast zijn er (gratis) spelletjes, zoals spijkerpoepen, eierlopen, blikgooien, koekhappen of de bal door het kleinste gat schieten of slaan. Alle verkopers en bezoekers worden ook uitgenodigd om mee te helpen bij het maken van een koninklijk schilderij. Iedereen kan hieraan meedoen. Het is de bedoeling dat er een gezamenlijk kunstwerk ontstaat, wat na afloop op een nog nader te bepalen plek tentoon zal worden gesteld.

Aansluitend is er om 12.30 uur een versierde fietsenoptocht, onder begeleiding van harmonie ‘De Goede Hoop’. Deelnemers kunnen zich van 10.30 tot 12.00 inschrijven bij de jury. De optocht start bij dorpscafé De Vrienden en gaat door de Dorpsstraat, Heindertweg (langs Zonnetij), Phaffstraat, Termeerstraat, Goossensstraat, Wilhelminalaan, Dorpsstraat en tenslotte weer terug naar het kerkplein. Voor iedere deelnemer ligt een verrassing klaar. De mooiste, gekste en leukste fietsen verdienen bovendien een prijs.

Voetballen en ander vermaak op sportpark De Hut
’s Middags vanaf 13.30 uur zijn er op sportpark De Hut allerlei activiteiten voor kinderen, zoals een spelenkermis, luchtkussens, huifkarrentocht, schminken en penaltyschieten. Verder kan ieder kind meedoen aan de ballonnenwedstrijd. Voor degenen wiens ballon de grootste afstand heeft overbrugd, zijn leuke prijzen beschikbaar. Daarnaast zijn er voetbalwedstrijden voor 9 t/m 14-jarigen op klein veld, uiteraard ingedeeld per leeftijdscategorie.

Live optredens bij OJA

Bij OJA kan men ‘s middags terecht voor veel muziek, een hapje en een drankje. Tussen 13.00 en 21.00 uur treden diverse bands live op, waaronder ‘Moon’ (Pshygedelic 60's Garage Blues Rock Surf) en Chivy & the Bluezicians (Rock, Funk, reggea en lounge proppen deze gasten in een bluesrock jasje). De derde band die deze Koningsdag optreedt is Hoodoo Monks: Electrified Chicago Blues played by Boogaloo T. and Benito Burnette. Voor de kleintjes zijn er een springkussen en snoepzakken. Vanwege de verbouwing worden de festiviteiten na 21.00 uur voortgezet bij café De Vrienden.