Afbeelding

Oranjeloop en ouder-kindloop in Lieshout

NULL

Oranjeloop en ouder-kindloop in Lieshout

Lieshout - Na weer een jaar van voorbereidingen is op zondag 27 april om 11.00 uur de start van de 27e editie van de Oranjeloop. Voor de start van de Oranjeloop is het aan de kinderen om hun krachten met elkaar te meten.

Om 9.30 uur is er een gezamenlijke warming-up, gegeven door Maike van Veggel bij de kiosk. Daarna kunnen de jongsten kinderen met papa of mama, misschien wel opa of oma een klein rondje door het centrum afleggen. Aansluitend is het de beurt aan de basisschoolleerlingen. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij de kiosk, kosten €1,00. Om 11.00 uur gaat dan de Oranjeloop van start met veel deelnemers uit Laarbeek en omgeving, voor hun 5, 10 of 15 kilometer en de halve marathon. Inschrijven kan tot 10.30 in sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout, kosten €7,00. De eerste 3 lopers op elke afstand ontvangen een prijs, daarnaast wordt het verbeteren van het parcoursrecord beloond met €50,00. Natuurlijk verschijnen veel leden van Runnersclub Lieshout aan de start. Helaas zal de winnaar van vorig jaar, Antonio Duijmelinck, verstek moeten laten gaan. Antonio revalideert in Wolfheze na een verschrikkelijk ongeluk wat hem begin dit jaar is overkomen. RCL zal hem missen in deze wedstrijd en wensen Antonio een spoedig herstel toe.

Met springkussen, schmink en livemuziek van percussiegroep Slagkracht, is er voor iedereen wat te doen. Omroep Kontakt verzorgd live reportage, vanuit hun mobiele studio. Door Running Team Laarbeek worden er wafels gebakken, opbrengst voor de Roparun en bij Bavaria Brouwerij Café kun je terecht voor een gezonde lopers-lunch tegen een speciaal tarief.