Afbeelding

Wim Klaassen nieuwe bestuurder Eenbes Basisonderwijs

NULL

Wim Klaassen nieuwe bestuurder Eenbes Basisonderwijs


Laarbeek - Op 25 augustus 2014 is Wim Klaassen (49) aangetreden als nieuwe bestuurder van Eenbes Basisonderwijs in Geldrop. Hij volgt interim-bestuurder Frans Bakermans op. Onder de Eenbes vallen een aantal Laarbeekse scholen.


Met Wim Klaassen heeft Eenbes Basisonderwijs een deskundig en ervaren bestuurder binnengehaald. In zijn vorige functie was hij directeur bij woningcorporatie BrabantWonen in Oss. Daarnaast was hij bestuurslid en toezichthouder bij Stichting OOG (Openbaar Onderwijs Groep) in Veghel. Klaassen zet zich in voor diverse maatschappelijke organisaties. Zo is hij lid van de raad van toezicht van Vilente (verpleging en verzorging) en lid van de raad van advies van Maaslandcollege Oss. Hij woont in Berghem, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Koers
Over zijn benoeming bij Eenbes Basisonderwijs zegt Klaassen: “Ik ben blij te mogen werken voor een organisatie die iets betekent voor jonge mensen in ontwikkeling. Bij Eenbes Basisonderwijs is veel saamhorigheid en er is werk aan de winkel: nieuwe uitdagingen die voortvloeien uit passend onderwijs en terugloop van het aantal leerlingen. Dit en meer komt terug in het nieuwe Koersplan voor de periode 2015-2018: waar gaan we aan werken? Ik doe dat graag in een lerende organisatie. Wat dat voor Eenbes betekent, gaan we samen ontdekken.”

Over Eenbes Basisonderwijs

De 27 scholen van Eenbes zijn gevestigd in de gemeenten Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Laarbeek en Nuenen. De scholen streven vanuit een betrokken en professionele houding naar innovatief en resultaatgericht onderwijs. Zij doen dit in nauwe samenwerking met ouders, kinderen en andere partners – onder het motto: samen vernieuwend leren.

Foto: Wim Klaasen, omgeven door kinderen