Kansplus regio Gemert/Laarbeek collecteert ook mee

NULL

Kansplus regio Gemert/Laarbeek collecteert ook mee



Laarbeek - Kansplus regio Gemert draagt met een heleboel vrijwilligers mee aan de collecte van het Fonds Verstandelijk gehandicapten. Deze collecte, welke deze week plaatsvindt, is nodig om verstandelijke gehandicapten veel meer te laten meedoen in de maatschappij.


Fonds verstandelijk gehandicapten financiert projecten bij u in de buurt om te zorgen dat deze maatschappelijke deelname beter wordt. Activiteiten met mensen met een verstandelijke beperking in de muziekgroep ‘Nooit Gedacht’ in regio Gemert/Laarbeek/Boekel worden mede mogelijk gemaakt door dit fonds. Ook activiteiten zoals de kerstviering voor kinderen met een verstandelijke beperking worden financieel ondersteund. De Stichting ‘Verzorging Ontspanning Zorgkinderen’ ontvangt een bijdrage uit de jaarlijkse collecte om deze activiteiten te bewerkstelligen.

Fonds verstandelijk gehandicapten
Het fonds zet zich al ruim 50 jaar in voor de positieverbetering van mensen met een verstandelijke beperking. Het leek er op dat zij meer werden gezien als volwaardig lid van de samenleving, maar helaas staat de positie van mensen met een verstandelijke beperking sterk onder druk. Meedoen in de maatschappij wordt zo voor deze groep steeds moeilijker. Het fonds vindt dit onacceptabel en roept iedereen op zich, nu meer dan ooit, sterk te maken voor de meer dan honderdduizend mensen met een verstandelijke beperking. Financiële hulp is daarbij van het grootste belang.
Om projecten met mensen met een verstandelijke beperking in de toekomst mogelijk te maken, collecteert het Fonds deze week t/m 28 september weer in het hele land. En dus ook in Laarbeek. Draag ook uw steentje bij en help het fonds met de jaarlijkse collecte.