Stichting VVV Laarbeek officieel in actie

NULL

Stichting VVV Laarbeek officieel in actie



Laarbeek - Sinds medio 2012 is de Gemeente Laarbeek actief om te komen tot de oprichting van een lokale VVV. Als vervolg op de beëindiging van Regio VVV Zuidoost-Brabant heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Laarbeek begin 2012 besloten om deze activiteiten lokaal op te starten.


Na enkele oriënterende bijeenkomsten met betrokken organisaties zoals dorpsraden, ondernemers, vertegenwoordigers uit de culturele sector en het centra-management is een werkgroep ingesteld met als doel op te treden als kwartiermaker voor de oprichting van de VVV Laarbeek en het werven van bestuursleden. Vrijwel tegelijkertijd is in de regio het plan gelanceerd om te komen tot de oprichting van een Stichting Peelpromotie. Deze Stichting heeft tot doel het promoten van toerisme en recreatie in ‘De Peel’ en wordt thans gevormd door de VVV’s van Helmond, Deurne, Gemert, Asten, Someren en Laarbeek.

Het college van B en W heeft besloten om naast het oprichten van een lokale VVV ook de samenwerking aan te gaan met de Stichting Peelpromotie. Dat betekent dat een bestuurder van de Stichting VVV Laarbeek zitting neemt in het bestuur van Stichting Peelpromotie om daarmee de samenwerking met de andere Peelgemeenten te waarborgen en te stimuleren op toeristisch en recreatief gebied. Op 5 juli 2013 is de Stichting VVV Laarbeek bij notariële akte opgericht. Eind 2013 is een samenwerkings- en subsidieovereenkomst getekend tussen VVV Laarbeek en de gemeente. Het bestuur wordt gevormd door: Chris de Hoog voorzitter, Ton Schepers secretaris, Christa Migchels penningmeester, Joop Spek afgevaardigde Peelpromotie en Nicole van Aarle promotie.
Op 25 september heeft VVV Laarbeek zich gepresenteerd aan een groot aantal toeristische en recreatieve ondernemers en instellingen in Laarbeek. Op deze goed bezochte informatiebijeenkomst heeft zich toen direct een aantal ondernemers gemeld als partner van de VVV Laarbeek. Inmiddels staat de teller van het aantal partners op 25. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het completeren en verder verfijnen van de website. Deze gegevens worden opgenomen in de beschikbare apps voor zowel voor I-Phone als Android.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om de informatievoorziening op toeristisch- en recreatief gebied in Laarbeek gestalte te geven. Gekozen is om in elke kern een informatiepunt te realiseren. In deze vier I-punten zijn de meest moderne touch-screens geïnstalleerd die alle relevante informatie verschaffen over de belangrijke toeristische zaken in de betreffende kern en over geheel Laarbeek.

De vier I-punten bevinden zich: Aarle-Rixtel Mariëngaarde Bosscheweg 20, Lieshout Bavaria Brouwerij Café Heuvel 5, Mariahout Café/Restaurant: ‘ De Pelgrim’ Mariastraat 21-23 en Beek en Donk Cafetaria–Eethuis ‘De Donck’ Piet van Thielplein 56.

Tevens zijn in de I-punten folderrekken geplaatst die de toeristische en recreatieve ondernemers en organisaties in Laarbeek de mogelijkheid bieden daar gratis hun folders en brochures aan te bieden. Op 14 november verzorgt Wethouder Johan Briels van de Gemeente Laarbeek de officiële inwerkingstelling van de VVV I-punten. Vanaf 16.00 bent u van harte welkom bij Café-Restaurant ‘De Pelgrim’, Mariastraat 21-23 te Mariahout. Voor informatie: Chris de Hoog, tel. 0499-323816