Afbeelding

Wethouders op bezoek bij PlatOO Plusklas

NULL

Wethouders op bezoek bij PlatOO Plusklas

Beek en Donk - Wethouders Joan Briels en Greet Buter hebben samen met ambtenaar John van de Berg donderdag een kijkje mogen nemen in de PlatOO Plusklas. Deze wordt wekelijks gehouden op OBS Het Klokhuis voor kinderen van deze basisschool en kinderen van OBS De Driehoek uit Aarle-Rixtel.

Terwijl de leerlingen van groep 5 t/m 8 deelnamen aan een heus debat, luisterden de wethouders aandachtig naar de argumenten van voor- en tegenstanders. De kinderen hebben verteld en laten zien op welke manier ze in de Plusklas oefenen met het debatteren. Wethouder Briels maakte meteen gebruik van dit moment om de kinderen uit te dagen te reageren op een door hem ingebrachte stelling.

Na afloop van het debat heeft een leerling aan de bezoekers uitgelegd op welke manier de kinderen bezig zijn met de presentatie van hun eigen project: het ontwikkelen van een lapbook over een gebouw. Leren leren krijgt veel aandacht in de Plusklas en het werken aan een eigen project biedt een mogelijkheid om hiermee te oefenen.

Daarnaast hebben de wethouders uitleg gekregen over de manier waarop OBS Het Klokhuis en OBS De Driehoek het onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen binnen passend onderwijs vormgeven. Want naast een specifiek aanbod in deze wekelijkse Plusklas, waarin kinderen de mogelijkheid krijgen ontwikkelingsgelijken te ontmoeten, moet er ook in de eigen klas sprake zijn van aanbod op maat. Binnen PlatOO (het schoolbestuur van 14 openbare en algemeen toegankelijke basisscholen in de regio) zijn hierover afspraken gemaakt en worden er middelen beschikbaar gesteld om een goed onderwijsaanbod voor deze doelgroep te kunnen realiseren. Omgaan met verschillen is namelijk meer dan alleen het organiseren van een Plusklas en is terug te zien in de dagelijkse praktijk!

Foto: Wethouders Joan Briels (l) en Greet Buter (r) op bezoek in de Plusklas