Afbeelding

Lezing over monumenten en kapellen

NULL

Lezing over monumenten en kapellen



Beek en Donk – Pieter Rooijackers houdt op de heemavond van heemkundekring De Lange Vonder in Beek en Donk een lezing over monumenten en kapellen in de omgeving. Deze lezing kan gezien worden als een vervolg op de succesvolle lezing die Pieter vorig jaar heeft gehouden.


Aan de hand van foto's, anekdotes en een goed verhaal brengt hij de historie van de regio in beeld. Veel van de locaties zijn voor het publiek niet helemaal onbekend, maar betekenissen en achtergronden en bijbehorende legendes kunt u van Pieter Rooijackers horen. De virtuele excursie voert onder andere door Laarbeek, Helmond, Nuenen, Best en Son en Breugel. Pieter Rooijackers is gids en excursieleider van het Boerenbondsmuseum in Gemert. Vanuit deze functie heeft hij vele excursies geleid door de omgeving. Hij bereidt deze goed voor en is daardoor een echte kenner van deze regio.

De lezing vindt plaats op maandag 19 januari om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. De toegang voor leden van heemkundekring De Lange Vonder is gratis, niet-leden betalen €2,00.

?Foto: kapel