Afbeelding

25e jaarlijkse BMX seizoen opening in Aarle-Rixtel

NULL

25e jaarlijkse BMX seizoen opening in Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Traditioneel wordt eind maart in Aarle-Rixtel het buitenseizoen geopend voor de BMX rijders. Uit het hele land, maar ook uit België en Duitsland trekken fietsers voor de 25e keer naar de Valkendijk om gezamenlijk te fietsen op de Sugar Hills baan. Met behulp van de plaatselijke jeugd is ook dit keer de baan weer optimaal in gereedheid gebracht voor beginners en gevorderde rijders.


De jongste fietsers kunnen zich vermaken op de roller lijn en voor de gevorderde zijn er grote dubbelsprongen en natuurlijk de 'Killer Jump' die in het midden van de baan staat. Dit jaar is er voor de eerste keer een 'Big Airbag' aanwezig. Zo'n groot opblaasbaar luchtkussen kan worden gebruikt voor een zachte landing. De 040BMXPARK airbag komt op het grasveld te liggen naast de BMX baan. Waaghalzen kunnen op eigen risico een sprongetje wagen. Het luchtkussen is een perfecte manier om nieuwe tricks te leren, die later op de dag uit te voeren zijn op de Sugar Hills. De echte BMX-er probeert de truc over de 'Killer' uit voor extra prijzen.

Deelname aan de Mini FATJAM is voor iedereen met een BMX fiets geheel gratis. Er worden vele toppers verwacht uit binnen- en buitenland, die aanwijzingen kunnen geven aan de beginnende BMX jeugd. Ook Tom van den Bogaard uit Aarle-Rixtel laat zien waarom hij onlangs de grote BRAAAB wedstrijd in Eindhoven heeft gewonnen. Sponsoren hebben prijzen beschikbaar gesteld voor diegenen die de beste stunts laten zien.

Aanvang van de jam is om 13.00 uur. De baan is dan open voor iedereen die een rondje wil maken. Na 2 uur warm fietsen begint rond de klok van 15.00 uur het prijzenfestival. De sessie op de Air Bag begint om 16.00 uur. De Sugar Hills zijn gelegen aan de Valkendijk in Aarle-Rixtel. Twitter: FATJAM Hashtag: #minifatjam, Website: www.fatbmx.com.
Sponsoren: Paul's Boutique, FATBMX, Vans, Red Bull, Haro Bikes, Mutant Bikes, Incase, Tioga, AES, 040BMXPARK, TSG.

Foto: Archieffoto 2014: Tom van den Bogaard in actie