Dorpsraad Beek en Donk nodigt buurtverenigingen uit

NULL

Dorpsraad Beek en Donk nodigt buurtverenigingen uit


Beek en Donk – De Dorpsraad van Beek en Donk wil graag alle buurtverenigingen uitnodigen voor een informatieve bijeenkomst op dinsdag 21 april, om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 29 te Beek en Donk.


Waarom?
De Dorpsraad is al ruim 4 jaar bezig om zich in te zetten voor het wel en wee van de burgers en leefomstandigheden van Beek en Donk. Een aantal mooie initiatieven, zoals het AED Project, de Buurtbus, jeugdwerk de Boemerang, Schoonmaakproject met ORO, werkgroep Verkeersveiligheid, het Muziektuinproject en Zoutstrooi-sneeuwproject bij ouderen hebben zich vanuit hier ontwikkeld.

Ogen en oren
De Dorpsraad heeft het gevoel er steeds meer voor Beek en Donk te kunnen zijn, temeer omdat zij vanuit de gemeente Laarbeek deze erkenning krijgen en ook steeds meer burgers bij hen aankloppen. De gemeente ziet de Dorpsraad meer als de ‘oren en ogen’ van Beek en Donk.

De Dorpsraad is trots op eerder genoemde ontwikkelingen maar vinden juist dat de buurtverenigingen de oren en ogen van Beek en Donk moeten zijn. Daarom lijkt hen nu de tijd rijp om met alle buurtverenigingen te praten over hoe de samenwerkingen tussen de buurtverenigingen en Dorpsraad kan worden verbeterd.

Bijeenkomst
Graag zouden ze dan ook met de buurtverenigingen van gedachten willen wisselen en de buurtverenigingen vragen om met enkele (bestuurs-)leden naar deze bijeenkomst te komen. De Dorpsraad wil starten met een kennismakingsrondje, waarbij ze graag willen horen hoeveel leden uw buurtvereniging telt, welke activiteiten er worden georganiseerd en of er vaste ontmoetingsplaatsen zijn, etc. Daarna wordt er bekeken of de Dorpsraad en uw buurtvereniging iets voor elkaar kunnen betekenen.

De bijeenkomst wordt uiterlijk om 22.00 uur beëindigt met een drankje. Graag hoort de Dorpsraad voor 15 april of en met hoeveel persoon uw buurtvereniging aanwezig is. Voor meer informatie kun je terecht bij de voorzitter van de Dorpsraad Beek en Donk, Wies Rooijakkers, tel. 06-53713320 of mail wrooijakkers@onsbrabantnet.nl.