Afbeelding

Mariahoutse Melk in Amsterdam

NULL

Mariahoutse Melk in Amsterdam


Mariahout/Amsterdam - In de maand april is er in Amsterdam een pop-up MelkSalon. Dit is een initiatief van Sietske Klooster en het Food Cabinet. In deze Salon staat het thema Melk centraal en wordt er veel georganiseerd, waaronder films, ontwerpsessies, stadwandelingen, boerderijbezoeken en diners. Natuurlijk kan er in de salon ook melk worden geproefd uit alle windstreken van Nederland.

Deze week kan er melk worden geproefd van de Janmiekeshoeve uit Mariahout. Dit is het biologische melkveebedrijf van John en Angelique Heesakkers aan de Hei. Afgelopen weekend zijn ook bij hen de koeien weer voor de eerste keer naar buiten gegaan. De melk zal dan ook weer anders van smaak zijn dan in de voorgaande maanden, toen de dieren op stal stonden.

Mocht u dit weekend nog in Amsterdam komen: de MelkSalon bevindt zich in de Oude Spiegelstraat 6 in hartje Amsterdam. Vrijdagavond is er een ‘Diner I Melk Multi Culti!’, zaterdag kan er aan een ‘Old Amsterdam Milk Tour’ deelgenomen worden en zondag is er een keur aan Nederlandse kazen te proeven. Kijk op www.demelksalon.nl voor het volledige programma. Nieuwtjes van de Janmiekeshoeve kunt u volgen via de Facebookpagina, die openbaar is en waarvoor u zelf dus niet op Facebook hoeft te zitten.

Foto: De koeien gaan weer naar buiten