Fiets en tuinfeest voor Laarbeekse Veteranen

Algemeen

Laarbeek - Vereniging ‘De Laarbeekse Veteranen’ houdt op zaterdag 11 juni hun zomeractiviteit: het fiets en tuinfeest. Voor de eerste keer op de een nieuwe locatie aan het Wethouder Heinsbergenplein 6 in Beek en Donk (De Nieuwe Werf).

Die fietstocht van circa 2 uur brengt de deelnemers naar de mooiste plekjes van Laarbeek en omgeving en start om 12.00 uur. Na afloop van de fietstocht sluit men zich aan bij de andere deelnemers en gaan ze beginnen aan een gezellige en hopelijk zonovergoten middag, onder het genot van een hapje en een drankje. Later op de middag kan er genoten worden van een koud-warm buffet, en komen ook de verhalen los. Leden kunnen zich aanmelden via de secretaris.

Sinds 1973 bestaat er een veteranen vereniging in Beek en Donk, eerst als vereniging voor Nederlands Indiëgangers welke later versterking kregen van veteranen uit Nieuw-Guinea. Na het ontstaan van de Gemeente Laarbeek in 1994 ontstond er een veteranen vereniging met leden uit Lieshout, Mariahout, Beek en Donk en Aarle-Rixtel.

Vanaf 2005 is de vereniging De Laarbeekse Veteranen opengesteld voor alle veteranen; van WO-II tot de missie in Mali. Veel in Laarbeek woonachtige jonge Veteranen weten echter niet dat er in Laarbeek een veteranen vereniging actief is. Vanwege de wet op de privacy zijn deze veteranen vaak ook niet bekend bij de vereniging. Een vereniging dus voor jong en oud, m/v, dienstplichtig en beroeps, zowel oud-militairen als militairen die nog in actieve dienst zijn. Zo kan het dus gebeuren dat er twee leden nu verstek moeten laten gaan op het fiets en tuinfeest omdat zij momenteel op missie zijn in Mali en Afghanistan.

Bent u veteraan en wil u meer weten over de vereniging en misschien lid worden, dan kunt u contact opnemen met de secretaris: veteranenlaarbeek@gmail.com of tel. 0492-382674.