Mei activiteiten in de Aarlese parochie

NULL

Mei activiteiten in de Aarlese parochie


Aarle-Rixtel – Diverse vieringen staan op het programma in de maand mei in de parochie Aarle-Rixtel.


De meimaand wordt op traditionele manier geopend met een eucharistieviering op zondag 3 mei om 9.30 uur. Het Onze Lieve Vrouwegilde, het Sint Margarethagilde, Harmonie De Goede Hoop en Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel luisteren deze plechtigheid op. Na afloop trekt men in processie met het Aarlese Lieve Vrouwke in hun midden naar de kapel. Ze volgen daarbij ‘route 1856’ (zoals Mgr. Zwijsen dat in 1856 ook deed toen hij het wonderbeeldje van de kerk naar de gerestaureerde kapel terugbracht) via Dorpsstraat, Kouwenberg, Klokstraat, Kapellaan, Bosscheweg. Staande voor de kapel bidden, zingen en spelen ze voor ‘ons aller moeder’ en brengen haar weer terug op haar vertrouwde plekje.

Voor diverse gelegenheden kan men terecht in de kapel. Elke woensdagavond om 19.00 uur is wordt in de Mariakapel het rozenhoedje gebeden. Wilt u uw moeilijkheden van u afschrijven en zo aan Maria kenbaar maken? Dat kan in (eventueel anoniem) het aantekenboek in de kapel. Wanneer u een behoeft heeft even alleen (met Maria) te zijn kunt u terecht in het stiltecentrum. In de kapel zijn boekjes, foto’s, kaarten en kaarsjes aanwezig.

Het Mariacomité houdt dit jaar voor de 28-ste keer de Maria-/Meifeesten. Dank aan de vier verenigingen die elk jaar opnieuw hun enthousiaste medewerking verlenen. Evenzeer dank aan de Aarlenaren en oud-Aarlenaren die door hun aanwezigheid elk jaar getuigen van hun liefde voor het Aarles Lieve Vrouwke. Dat sterkt het comité om door te gaan!

In de maand mei zijn er diverse vieringen in de Parochiekerk en de Mariakapel.
Zondag 10 mei, 9.30 uur in de Parochiekerk. Eucharistieviering. Donderdag 14 mei 9.30 uur in de Mariakapel. Hemelvaartsdag. Vanwege de jaarmarkt wordt dit in de Mariakapel gevierd. Zondag 17 mei 9.30 uur in de Parochiekerk. Eucharistieviering. Dinsdag 19 mei 19.30 uur in de Mariakapel. Mariaconcert met kamerkoor Sine Nomine o.l.v. Margot Pagels en Rob Rassaerts aan het orgel. Zondag 24 mei 9.30 uur in de Parochiekerk. Eucharistieviering op het hoogfeest van Pinksteren. Maandag 25 mei 9.30 uur in de Parochiekerk. Eucharistieviering. Zondag 31 mei 9.30 uur in de Parochiekerk. Eucharistieviering en Eerste Communie.