Afbeelding

Opening van de Mariamaand in Mariahout

NULL

Opening van de Mariamaand in Mariahout


Mariahout – Bij de Lourdesgrot is zaterdag 2 mei een eucharistieviering om de meimaand te openen. Met deze Mariaviering, aan het begin van de meimaand, wil de parochiegemeenschap de jaarlijkse Mariatraditie voortzetten.


De maand mei wordt van oudsher de Mariamaand genoemd. Vele mensen brengen in deze maand een bezoek aan de grot. Zij vragen aan Maria onder andere uitkomst voor hun problemen, verlichting voor hun zorgen en ziekten en troost bij het overlijden van een dierbare. Ook komen er bezoekers om Maria’s warmte te voelen en om hun dankbaarheid met haar te delen.

Met het samengaan van de Laarbeekparochies als ‘Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout’, gaat in Mariahout de Mariatraditie rond kerk en Lourdesgrot door. De vaste Mariavieringen zijn: 11 februari feestdag van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, 2 mei opening meimaand,15 augustus Maria Tenhemelopneming een viering met aansluitend een Lichtprocessie door het park.

De viering bij de grot wordt gehouden op zaterdag 2 mei om 18.30 uur. Voorganger pastor Hasselman. Muzikaal wordt deze viering verzorgd door het oMase-koor uit Mariahout. gezamenlijk worden er vanaf 18.15 uur Marialiederen gezongen. Bij slecht weer gaat de viering door in de kerk. U wordt van harte uitgenodigd.

Foto: Archieffoto van de viering