Afbeelding

Lieshout Cultinair laat de zon schijnen

NULL

Lieshout Cultinair laat de zon schijnen


Lieshout – Wow! Wat was de tweede editie van Lieshout Cultinair een geweldig feest. Het lijkt alsof het elk jaar lekkerder wordt. Met nieuwe deelnemers, die hun land van herkomst vertegenwoordigen, is het zelfs cultureler geworden. Karel Huygens, van café ‘De Koekoek’, beloofde niets te veel: het was weer goed.


Nieuwe ingrediënten

Wie had het durven dromen? Liet de weerkaart aan het begin van de week een trieste weersvoorspelling zien, naarmate het weekend dichterbij kwam, werd het beter. Alsof het zo moest zijn. In het wijkrestaurant ‘De Laarbikker’ troffen Zely en Cidalia de voorbereidingen voor Braziliaanse hapjes en Mona en Ayan deden dit voor Somalië. Geconcentreerd, fanatiek en met plezier werden ruim 200 snacks met exotische ingrediënten voorbereid. Een tijdrovende en spannende klus: zouden de mensen het lekker vinden? Gelukkig volgen de dag erop de nodige complimenten. En zo hoort het ook …

Buurtvereniging Dorpsstraat/Kuiperstraat
De organisatie van Lieshout Cultinair ligt in handen van buurtvereniging Dorpsstraat/Kuiperstraat en Karel Huygens. Een gouden combinatie blijkt. Kinderen genieten op gekleurde stoeltjes van het poppentheater Kris Kras uit Beek en Donk en/of laten zich schminken. De mooiste creaties lopen rond. Ondertussen halen de ouders, opa’s, oma’s en wie dan ook, een hapje bij één van de kramen. Daar wordt soms uitgebreid aan de koks gevraagd naar de ingrediënten van een bepaalde snack. En dat terwijl anderen zich meteen laten verrassen en hun tanden in iets nieuws zetten. Zoveel mensen, zoveel smaken.

Muziek
En opeens is daar muziek en nog meer - ja, dat kon nog – sfeer in de Dorpsstraat. Rob van Daal uit Valkenswaard mengt zich al zingend tussen het publiek en laat hen meedeinen of mee neuriën. De polonaise wordt ingezet en het is warempel een waar dorpsfeest. Sommige dorpsgenoten grijpen op uitnodiging van Rob zelf de microfoon om hun ‘zangtalent’ door de Dorpsstraat te laten schallen. Het kan allemaal.

Lieshout Cultinair 2016
Wie weet moet een kaartje voor Lieshout Cultinair 2016 qua formaat een stuk groter. Omdat er nog meer landen meedoen. Dat zou toch heerlijk zijn? Dit jaar hebben Italië, Somalië, Iran, Brazilië, Rusland, Thailand, België, Canada, Laos en China een glimp van hun keuken laten proeven. Lieshout Cultinair smaakt naar meer!

Foto: Lieshout Cultinair