Afbeelding

Geslaagde vijftiende editie Beachvolley Bedovo

NULL

Geslaagde vijftiende editie Beachvolley Bedovo


Beek en Donk – De weersvoorspellingen waren gunstig en de enorme zandbak lag klaar op het Heuvelplein in Beek en Donk. Kortom: het was tijd voor een goed potje beachvolleybal. Zowel recreatie als ervaren spelers verzamelden zich afgelopen zaterdag en zondag om de vijftiende editie mee te maken van het toernooi georganiseerd door volleybalclub Bedovo.


Andere invulling
De zaterdag van het toernooi was voorheen de dag voor de ervaren spelers. Dit jaar waren ook op deze dag de recreanten welkom. Bart Delpeut, mede-organisator, vertelt waarom: “Teams uit andere gemeenten komen niet snel naar naar Beek en Donk voor een toernooi. Wijzelf bij Bedovo doen dat ook te weinig. Er is simpelweg geen animo voor.” Deze gaten waren echter zo opgevuld met recreanten, wat resulteerde in 12 ingeschreven teams op zaterdag en 24 op de zondag.

Clinic
Dat het toernooi beter loopt bij de recreanten bleek ook uit de inschrijvingen. Bart: “Dit jaar zaten we een maand eerder vol dan andere jaren door enthousiaste recreatieteams.”Ook al mocht de volleybalvereniging niet klagen met de hoeveelheid spelers op het toernooi, één van de drie velden stond toch leeg op de zaterdag. “Misschien dat we daar volgend jaar iemand een clinic laten geven voor de jeugd.”

Vergunning
Terwijl heel de organisatie soepel liep, was er één dingetje wat lastiger te regelen was: de drankvergunning. Vrijwilligers vanuit Bedovo zouden eigenlijk van 16.00 tot 18.00 uur drank mogen schenken. Dit was niet redelijk, volgens de organisator. “Door dit beachvolleybaltoernooi kunnen wij ervoor zorgen dat de mini’s een leuk jeugdkamp hebben en dat we de contributie niet hoeven te verhogen.” Uiteindelijk mochten zij drie uur eerder beginnen met de verkoop van alcohol.

Kijk voor alle uitslagen van het Beachvolleybaltoernooi 2015 op https://www.facebook.com/bedovo.volleybalvereniging.

?Foto: Bedovo beachvolleybal