Running Team Laarbeek in 25e Roparun

NULL

Running Team Laarbeek in 25e Roparun


Laarbeek - In het Pinksterweekeinde 2016 wordt de 25e Roparun gelopen. Running Team Laarbeek is er weer bij en heeft gekozen voor de route vanaf Hamburg, een totaal van 570 kilometer.

Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Wat begonnen is als een grap, is in 25 jaar uitgegroeid tot een groot, uniek en succesvol sportevenement. De eerste Roparun in 1992 startte bij de Euromast in Rotterdam en finishte bij de Eifeltoren in Parijs. In 2004 werd de route omgedraaid en startte men in Parijs en was de finish op de Coolsingel in Rotterdam. In 1992 deden 13 teams mee aan deze tocht, in 2016 zullen het er ongeveer 350 zijn. Roparun is een evenement waarbij sportieve mensen een prestatie leveren voor hun zieke medemensen en zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten onder het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven".

In 2007 werd door een groep mensen van Runnersclub Lieshout voor het eerst deelgenomen aan de Roparun. Toen Runnersclub Lieshout na 2 jaar stopte met deze run werd op 20 oktober 2009 door deze zelfde groep mensen Stichting Running Team Laarbeek opgericht, om zo toch mee te kunnen doen aan de Roparun. Doel van Running Team Laarbeek is om middels allerlei acties zoveel mogelijk geld bijeen te brengen en doelen te steunen, via de Roparun, in onze omgeving. De afgelopen jaren hebben hospice De Populier in Bakel en Inloophuis De Cirkel een mooi bedrag mogen ontvangen van de Roparun. Het laatste jaar heeft ook het UMC in Nijmegen een ‘Moederkast’ ontvangen, ook dit was op aanvraag van Running Team Laarbeek. Meerdere mensen uit Laarbeek hebben de afgelopen jaren gebruik mogen maken van een vakantiehuisje, dat de Roparun gratis beschikbaar stelt voor kankerpatiënten.

De voorbereidingen voor de Roparun in 2016 zijn al in volle gang. Zo moet er in september al €3.300,00 inschrijfgeld betaald worden. 16 september is de eerste teambijeenkomst in het Bavaria Brouwerijcafé. Jan Dekkers is inmiddels de nieuwe voorzitter van Running Team Laarbeek. Gerard Brouwers gaat de acties coördineren. Mies van Berlo blijft secretaris en Mari van der Heijden penningmeester. Hein Maas gaat het komend jaar het bestuur versterken. De Roparun is op 14, 15 en 16 mei 2016.