Afbeelding

Survivals en clubkampioenschappen bij zwemvereniging

Sportnieuws

Survivals en clubkampioenschappen bij zwemvereniging


Beek en Donk – De zwemavond van zwemvereniging Beek en Donk stond op donderdag 26 maart in het teken van survivals en de jaarlijkse clubkampioenschappen.


Tijdens de survivals gingen de zwemmers, die nog niet in het bezit zijn van een zwemdiploma, in het water om daar op een speelse manier kennis te maken met diverse elementen van het survival. Het survival vormt een belangrijk onderdeel binnen het zwem ACB. De zwemmers mochten over hun badkleding een ‘t- shirt dragen om het echte survival gevoel mee te maken. In het water mochten de kinderen ballen in een boot gooien, op diverse manieren over een lange mat klimmen, door hoepels zwemmen en ringen opduiken. Daarna volgde nog een spetterende afsluiting. De kinderen hebben genoten van deze leuke en leerzame les!

Aansluitend op de survivals werden voor de zwemmers met een zwemdiploma de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. Op een normale donderdag avond wordt er binnen de zwemvereniging op een speelse en actieve manier toegewerkt naar het behalen van het zwem ABC, maar ook wordt er hard geoefend voor de verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s na het zwem ABC, zoals zwemvaardigheid I, II en III, snorkelen of survival. Tenslotte is er ook ruimte om op ontspannen of meer actieve wijze baantjes te zwemmen. Dit alles gebeurd binnen een echt verenigingsgevoel, waarbij plezier in het uitoefenen van de zwemsport voorop staat.

Tijdens de clubkampioenschappen hebben de zwemmers, verdeeld in leeftijdscategorieën, een sportieve strijd geleverd tijdens drie series: de schoolslag, de rugslag en de vrije slag. De zwemmers onder de 12 jaar zwommen elke serie 25 meter en de zwemmers boven de 12 jaar zwommen elke serie 50 meter.
Onder grote belangstelling van familie, vrienden en clubgenoten hebben alle zwemmers hun uiterste best gedaan om elke serie zo snel mogelijk te zwemmen. Met luid applaus voor ieders prestatie volgde daarna de prijsuitreiking.

De winnaars:
Meisjes t/m 8 jaar: 1e Dineke Penninx, 2e Jolijn van de Kerkhof, 3e Janne Donkers.
Jongens t/m 8 jaar: 1e Karsten Broeders, 2e Ties Kortleever, 3e Tycho Murray.
Meisjes t/m 10 jaar: 1e Rilana Jurgens, 2e Nina van den Boogaard, 3e Sarah Donkers.
Jongens t/m 10 jaar: 1e Miquèl Werdens, 2e Rabi Knaker Ismail Ahmed, 3e Djeb van Diermen.
Meisjes t/m 12 jaar: 1e Lisa van Melis, 2e Jasmijn Verhagen, 3e Mirte Hocks.
Jongens t/m 12 jaar: 1e Jarno van Eerd, 2e Thijmen Broeders, 3e Jaremy Aarts.
Meisjes t/m 14 jaar: 1e Katja van Lierop, 2e Fleur Donkers, 3e Valery Jurgens.
Meisjes t/m 16 jaar: 1e Jessica Vogels.
Heren 18+: 1e Tim van de Aa, 2e Dennis van Schijndel, 3e Frank Penninx.

Uiteindelijk mogen de volgende personen zich clubkampioen 2015 noemen:
In de categorie t/m 12 jaar: Lisa van Melis en Jarno van Eerd en in de categorie 13+: Jessica Vogels en Tim van de Aa.

De volledige uitslag en nog meer foto’s zijn terug te vinden op de website: www.zwemverenigingbeekendonk.nl
Mede dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers die geholpen hebben bij de tijdwaarneming of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd was het een succesvolle avond.

?Foto: Zwemvereniging Beek en Donk