HSV

Sportnieuws

HSV ’t Sluisje houdt viscursus voor de jeugd


Lieshout - Hengelsportvereniging ’t Sluisje uit Lieshout wil dit seizoen wederom een cursus vissen gaan houden voor de jeugd, tot en met 13 jaar, van Lieshout en Mariahout.


De belangstelling voor de jeugdviswedstrijd tijdens de nationale hengeldag en de cursus van 2014 gaf voor het bestuur mede de doorslag om deze cursus weer te organiseren. Aangezien het de afgelopen jaren druk was met deelnemers heeft het bestuur nu een maximum aantal deelnemers vastgesteld. De eerste 16 kinderen die zich opgeven voor deze cursus mogen meedoen. Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten, waarbij onder andere vislijnen worden gemaakt, kinderen leren hoe een visser zich gedraagt aan de waterkant en natuurlijk wordt er ook gevist. Onder begeleiding van ervaren vissers wordt deze cursus gegeven op donderdag 23 en 30 april van 18.30 tot 20.30 uur. Op donderdag 21 mei is de praktijkdag en tevens is dit dan het jeugdkampioenschap, van 18.30 tot 20.30 uur, van de visclub.

Dit alles bij de schuilhut van de visvijver in Lieshout. De diploma-uitreiking voor deze cursus is tijdens de nationale hengeldag, die gehouden wordt op zaterdag 30 mei. De cursus is bedoeld voor alle kinderen uit Lieshout en Mariahout in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar.

Deelname is gratis en opgeven kan door je naam, adres, postcode en woonplaats, leeftijd en je telefoonnummer zo vlug mogelijk af te geven bij Frans Verkuijlen, Dorpsstraat 3 te Lieshout.