Badminton Club Lieshout op jacht naar bekersucces

Sportnieuws

Lieshout - Na het kampioenschap heeft BCL-1/BouwCenter Swinkels zijn zinnen gezet op het bereiken van een toppositie in het Zuid-Nederlandse bekertoernooi van Badminton Nederland. Na twee wedstrijden gaat het team dan ook fier aan kop in ‘Groep 1-nylon’ bij de ‘Bekerwedstrijden Zuid-Nederland 2015’.

Na afloop van de reguliere districtscompetitie organiseert Badminton Nederland een bekercompetitie. Voor Zuid-Nederland is dat een samenwerking van de districten Noord-Brabant en Limburg. In deze bekercompetitie, die onderverdeeld is in een afdeling met nylon shuttles (2de klasse en lager) en een afdeling met veren shuttles (1ste klasse en hoger) spelen de teams eerst een halve competitie in een groepsfase. Daarna volgen (op 27 juni, in sporthal Boshoven in het Limburgse Weert) nog eventuele finale wedstrijden. Voor deze finalewedstrijden plaatsen de eerste en tweede van iedere poule zich. De uiteindelijke winnaar van deze finale wedstrijden mag zich ‘Bekerwinnaar Zuid-Nederland 2015’ noemen.

BC Smash-2 – BCL-1/BouwCenter Swinkels: 0-5
De eerste wedstrijd van deze bekercompetitie heeft voor de Lieshoutse badmintonners meteen de volle winst opgeleverd. De gemend-dubbelpartij van Boukje van der Werf en Luc Musters was een ‘eenrichtingspartij’ waar met 6-21 en 11-21 heel duidelijk was wie het beste gemengd-dubbel had staan. Ook in de andere partijen was dat wel duidelijk. Mark van Melick won de heren-singlepartij met speels gemak: 2-21, 15-21. Ook Nienke Houët deed het goed. Zij won met 7-21 en 6-21 van Merel van Geene. In de heren-dubbelpartij was het iets spannender. Mark van Melick en Luc Musters wonnen echter wel en omdat Boukje van der Werf en Nienke Houët de dames-dubbelpartij ook wonnen konden de eerste vijf punten in deze groepsfase worden bijgeschreven.

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BV Groene Ster: 5-0
Net als tegen het Vughtse Smash was BCL-1/BouwCenter Swinkels tegen het Zevenbergse Groene Ster véél beter dan de tegenstander. Boukje van der Werf en Luc Musters wonnen ook nu hun gemend-dubbelpartij in twee sets. Ook Mark van melick was deze keer véél te sterk voor tegenstander Huub Dubbelman: Mark won met alleszeggende cijfers 21-6 en 21-3. Ook Nienke Houët won haar dames-singlepartij met duidelijke cijfers Romy van Gool. Omdat de afsluitende dames- en heren-dubbelpartijen ook beide werden gewonnen gaat BCL-1/BouwCenter Swinkels fier aan kop in deze ‘groep-1 nylon’ en lijkt een eerste of tweede plaats in deze poule wel verzekerd. Hierdoor zijn de Lieshoutse badmintonners dan ook meteen verzekerd van de deelname aan de finalewedstrijden.

Foto: Teamoverleg van BCL-1/BouwCenter Swinkels met trainer Theo de Jong over de te volgen aanpak, die inmiddels in een koppositie in de bekercompetitie heeft geresulteerd