Afbeelding

3e plaats voor eerste jeugdteam RC De Oude Molen

Sportnieuws

Beek en Donk/Almere - Het Nederlands Kampioenschap show en formatie vond voor de 3e keer plaats in de Topsporthal in Almere op zaterdag 30 januari. Vol goede moed trokken 38 rijdsters en hun begeleiders ten strijde tegen 7 andere clubs.

Na de training konden de rijdsters zich opmaken voor de opening. Om 13.30 uur begon deze met het voorstellen van alle teams, gevolgd door een optreden van een lokale hiphop-dansgroep met als verrassing voor jury en publiek, een flashmob door alle teams. Hiermee werd de opening toch wat sprankelender dan andere jaren.

Om 14.00 uur begon het dan echt. Als eerste was de categorie Klein Groep aan de beurt. De rijdsters van De Oude Molen, met prachtig geschminkte Mexicaans doodsmaskers, reden een emotioneel Dia de los Muertos. Een kleine val werd hard afgestraft en ze eindigden op een 4e plek. Hierna was het de beurt aan de Jeugd Groepen. In deze categorie met rijdsters van maximaal 16 jaar oud, deden 2 teams van de Oude Molen mee. Als derde groep mocht het Jeugdteam I aantreden. Zij hadden een super gaaf, technisch sterk en up-tempo nummer over The World of Steampunk. In pakken en gezichten deels versiert met radertjes voerden de dames hun dans super strak uit en werd beloond met een 3e plaats. Enkele nummers later was Jeugdteam II met Construction Workers aan de beurt met de jongere rijdsters van de club. Zij reden een stoer nummer over bouwvakkers, helaas een kleine val. Jeugdteam II werd 8e. 

Als laatste voor de pauze traden de Kwartetten aan. Ook hier 2 teams van de Oude Molen. Als nummer 9 mocht Kwartet I met Precious Metal aantreden. In goud, zilver, brons en koper reden de rijdsters een geweldig nummer. Onmiddellijk hierna was het de beurt aan Kwartet II. Deze vier dames brachten een prachtige uitvoering van Emotions of Love. Kwartet II werd 8e en Kwartet I moest met een 4e plek genoegen nemen. 

Na de pauze was het de beurt aan de Jeugd Kwartetten. Als 2e kwam Jeugd Kwartet II aan gefladderd. Als prachtig uitgedoste vlinders brachten zij Atalanta tot leven. Een klein vlindertje viel kort, wat leidde tot een puntenaftrek. Onmiddellijk hierna was het de beurt aan Jeugd Kwartet I met Inside Out. Ook deze nog jonge rijdsters lieten zien dat ze zichzelf al van binnen en van buiten kende. Zij reden een weergaloos nummer en waren dan ook meer dan tevreden met hun prestatie. Jeugd Kwartet II werd 9e en Jeugd Kwartet I werd 4e. 

Als laatste van deze lange dag stond het koningsnummer van het showrijden op het programma, de categorie Grote Groep. Met Glare in the Jewellery Box werd de strijd tussen 2 prima ballerina’s uitgebeeld. Uitstraling, gratie, kracht en snelheid dit nummer had het allemaal. Voor de 4e keer deze dag moesten ze genoegen nemen met een 4e plek.

Een dag als deze is natuurlijk ook voor een team een hele ervaring. En al deze ervaringen kunnen ze meenemen komend jaar. Over twee weken gaat men er weer met volle moed tegenaan om volgend jaar weer met creatieve en verassende nummers op het NK te verschijnen. Kijk voor meer informatie op www.rcdeoudemolen.nl.