Clubkampioen Bart Boetzkes met de beker in de hand
Clubkampioen Bart Boetzkes met de beker in de hand

Bart Boetzkes 'Clubkampioen senioren' ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Tafeltennisvereniging ATT'77 hield vrijdag 20 januari haar clubkampioenschappen voor de seniorleden. Enkele trouwe deelnemers moesten zich afmelden vanwege blessures en andere verplichtingen, maar met 20 deelnemers was de opkomst redelijk.

Onder de deelnemers waren voornamelijk competitiespelers, maar gelukkig ook enkele recreanten van de vrijdagmorgengroep. Gerda Berkers, Marleen van der Bruggen en Frans Leenders wisten zich goed staande te houden, maar ze eindigden op plek 18 tot en met 20. Wellicht dat volgend jaar een apart toernooi voor de recreanten van de donderdagavond- en vrijdagmorgengroep georganiseerd kan worden.

De deelnemers werden willekeurig verdeeld over vier poules om uiteindelijk tot een indeling in vierkampen op sterkte te komen. In de verschillende poules werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld. De oude rotten Karel van der Putten en Henk van der Bruggen maakten het met hun verdedigende spel menig jeugdiger speler erg lastig. Ze eindigden op de vijfde en zesde plek, net voor Vincent Braak en Jeroen Doensen.

In de eerste poule streden Bart Boetzkes, William Vlamings, Frederieke van de Poel en Mark Rovers om de eerste plek. Het machtsverschil tussen de heren uit het eerste team met Mark en Frederieke was te groot. Zij eindigden vierde respectievelijk derde. De wedstrijd tussen Bart en titelverdediger William was heel erg spannend, waarbij Bart aan het langste eind trok.

Een beetje ongelukkig hield Radio Kontakt gelijktijdig met de clubkampioenschappen hun poule-activiteit in het kader van de Gezondheidsrace 2.0. Wilma van Beek, die deelnam aan de clubkampioenschappen, had voor ATTC zeven mensen weten op te trommelen om te gaan dansen in Beek en Donk. Daar lieten ze samen met mensen van de Beekse Akkers, Badmintonclub Lieshout en Radio Kontakt hun moves zien op speciale dansmatten. Na het dansen kwamen de ATTC-ers vol enthousiasme nog een drankje doen en hun clubgenoten aanmoedigen in het clubhuis van ATTC'77.