Geert van Doorn was verantwoordelijk voor de 1-0

Puntendeling Mariahout en Keldonk na boeiende strijd

Mariahout - Onder toeziend oog van pupil van de week Lars, de zoon van Mariahoutenaar én Keldonk-trainer Peter van den Heuvel, wisten zowel Mariahout als Keldonk er een boeiende strijd van te maken.

Al in de tweede minuut wist Martijn van der Linden, door goed druk te zetten, de bal te onderscheppen. Hij speelde de bal door op de vrijstaande Tim Barten die vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal te slap inschoot om Keldonk-keeper van de Acker te verontrusten. Een paar minuten later volgde er een steekpass van de goed spelende Geert van Doorn op de mee opgekomen Rob Wagemans. Zijn lage voorzet kon bij de eerste paal maar net onderschept worden door Rob Voets.

Slordig balverlies van Swen van den Broek in de achtste minuut leidde een gevaarlijke fase van Keldonk in. Freek Habraken kon de bal nog onderscheppen voordat de spits van Keldonk af kon drukken. Meteen daarna zorgde een foute inworp voor balverlies en de eerste doelpoging van Keldonk. Uitblinker Rick van den Heuvel pareerde het schot. Lang wist Mariahout de bal niet in het bezit te houden want in de 13e minuut was het Van Haandel die, tot grote frustratie van trainer van den Heuvel, een opgelegde mogelijkheid om te scoren liet liggen.

Halverwege de eerste helft volgde er weer een kans voor Mariahout. Uitblinker aan Keldonk zijde keeper van de Acker stond echter op de goede plek na een schot van Coen van Eijndhoven. Halverwege de eerste helft kon nog niet voorspeld worden welke kant de wedstrijd op ging. In deze fase was er veel onnodig balverlies en werden er felle duels uitgevochten. In de 39e minuut ontstond er vanuit het niets een kans voor Coen van Eijndhoven, maar weer was Van de Acker een sta-in-de-weg. Een minuut later was het dan wel raak. Geert van Doorn schatte een mooie steekpass van Tim Barten op de juiste waarde en rondde beheerst af in de linker benedenhoek: 1-0.

In de 41e minuut volgde er een indirecte vrije trap voor Keldonk in 'de 16' op een meter of tien voor de goal. Een lange bal werd uitstekend verdedigd door Swen van den Broek, maar scheidsechter Kilci beoordeelde de goede verdedigende actie als terugspeelbal. De inzet van Maikel Bouwe werd door Tom van den Bogaard uit de doelmond weggewerkt. Dit was het laatste wapenfeit in een eerste helft waarin het spel op en neer golfde.

Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer gaan en liet de eerste kans niet lang op zich wachten. Een heerlijke volley in de 48e minuut van Martijn van der Linden werd uitstekend uit de bovenhoek gepakt door Van de Acker. In de 61e minuut viel de gelijkmaker. Uit een scrimmage was Geert Kuijpers uiteindelijk degene die de bal binnen kon werken. Direct na de gelijkmaker kwam uit een mooie één-twee tussen Martijn van der Linden en de goed ingevallen Michel Leenders een kans voor eerstgenoemde. Zijn inzet werd gepakt door Van de Acker. Drie minuten later was het weer Keldonk. De inzet van René van Lankveld werd goed gekeerd door Rick van den Heuvel.

Een kwartier voor tijd werd een lange bal uitstekend terug gekopt door Geert van Doorn op Coen van Eijndhoven. Zijn kopbal werd wederom uit het doel weggewerkt door Van de Acker. Tom van den Bogaard kwam net een pas te kort om de rebound binnen te werken. Ook in het laatste kwartier was er veel strijd en balverlies en waren er nog kansen voor beide doelen. In de laatste minuut viel dan nog bijna de 2-1. Michel Leenders legde de bal mooi terug op Geert van Doorn. Zijn inzet ging echter net over het doel waardoor de eindstand van de wedstrijd, met twee keepers in de hoofdrol, 1-1 bleef.