Femke van Erp (ASV'33) in duel met Demi van Rijt. Jaccoline van de Vorst kijkt toe

Sparta'25 VR1 wint derby tegen ASV'33

Beek en Donk - De dames van Sparta'25 kregen vorige week een tegenslag te verwerken op bezoek bij Volkel VR1. Na 11 overwinningen op rij werd de 2e nederlaag van het seizoen geleden. Om mee te blijven doen om het kampioenschap was het belangrijk om geen punten te verspelen tegen buurman ASV'33.

De rood- en groen-witten troffen elkaar 2e Paasdag op Sportpark 't Heereind in Beek en Donk. Ondanks dat iedereen aan Spartaanse zijde gemotiveerd was om een goed resultaat neer te zetten, was het ASV'33 dat zeer goed aan de wedstrijd startte. Een goede doorbraak in de 1e minuut van de wedstrijd kon alleen afgestopt worden door een overtreding. De daaropvolgende vrije trap werd op prachtige wijze binnengeschoten door Kim Slaets, 0-1 voor de rood-witten. Lang kon ASV'33 echter niet genieten van de voorsprong. De dames van Sparta kwamen na 6 minuten al langszij. Saskia Jansen wist op aangeven van Kiki van Schijndel de bal binnen te werken, 1-1. Na deze 1-1 volgden er genoeg kansen voor Sparta'25, echter had het ook zomaar kunnen zijn dat ASV'33 opnieuw op voorsprong kwam. De paal wist dit voor de groen-witten te voorkomen. Aan de andere zijde stonden de paal en de lat ook een voorsprong van Sparta'25 in de weg. Toch was het 2 minuten voor rust Kiki van Schijndel, die met een goede sliding eerder bij de bal was dan de keeper en hiermee de 2-1 voor Sparta'25 op het scorebord zette.

Na een rustpauze waarin het nodige te bespreken was, kwam Sparta'25 de tweede helft stukken beter uit de startblokken. Er volgde een kwartier met veel kansen. Invaller Nicole Engels (3-1) en opnieuw Kiki van Schijndel (4-1) wisten het duel al gauw op slot te gooien. Het was aan pech in de afronding en de ASV keeper te danken dat de score niet verder uitliep. Na al deze gemiste kansen aan Sparta zijde, was het ASV dat het verschil in de score terug wist te brengen naar 2 doelpunten. Mariël Hendriks was alert nadat keeper Marjolein Verhagen eerst nog goed redding wist te brengen op een hard schot. In de rebound werd ze kansloos gelaten; 4-2. Het slotakkoord was voor gelegenheidsspits Femke Wilms, zij bepaalde de eindstand op 5-2.

De dames van Sparta'25 treden zondag op het eigen sportpark aan tegen de dames van Festilent. ASV'33 gaat op bezoek bij Erp. Hopelijk weten beide ploegen dan 3 punten bij te schrijven.