Afbeelding

Tweede mixteam T.V. 't Slotje slaat haar slag

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Het tweede gemengd team (landelijk) speelde bijna foutloos tegen Geldermalsen. Het stond al snel 4-0 na de singels. Jelle Wijgergangs, Mats Biemans, Lisa Rietberg en Laura Hazenberg wonnen alle overtuigend hun wedstrijden. De herendubbel Willem Aarts/Jelle Wijgergangs werd gewonnen in de derde set tiebreak.

De damesdubbel Frederique Kuijpers/Laura Hazenberg en eerste mix Kuijpers/Biemans wonnen overtuigend in een tweesetter. Alleen de twee mix werd spannend en nipt verloren in de driesetter, waarmee 7-1 overwinning een feit was. Mede omdat de concurrent de Krekel met 2-6 verloor van Slow, zal de kampioen o.b.v. punten eindwinnaar worden. 't Slotje heeft hiervoor de beste papieren.

Mix 1 verloor alle singels, maar wist het met de dubbels goed te maken. Alleen Bas de Bont wist een set af te snoepen van de hogere ingeschaalde Bas van Wijnhoven(1-6/6-1/1-6). De damesdubbel Myrne van Erp/Giulia Hens wonnen in een zware driesetter, terwijl de herendubbel en beide mixen overtuigend gewonnen werden door 't Slotje.

Het derde mixteam met Kim v/d Broek, Maaike Jongmans, Timo Hocks en Daniel Barendse legde TV Shaile met 6-2 over de knie. Hierdoor bouwt het team een grotere voorsprong en gaat riant aan de leiding.

Dames
Monsterzege van de dames op TV Rosmalen. Uit werd met 6-0 gewonnen. Hanneke Biemans kreeg een walk-over. Zoe Kaso-Straatman en Ilse van Rooij wonnen met overmacht hun singels. Yvonne Linders-Ringma moest tot het uiterste gaan, maar won nipt in de derde set tiebreak. Ook de dubbels werden gewonnen, waardoor de einduitslag duidelijk was.

Jongens t/m 14 jaar
Het eerste jongensteam won met overmacht van concurrent Ltc Uden met 6-0. Alleen Timon van Steenbergen had een drie setter nodig. Yorg Peters, Swen van Steenbergen en Wouter de Jong gaven bijna niks cadeau. Met nog drie wedstrijden te gaan en nul verliespunten, kan het kampioenschap bijna niet ontgaan.

Jongens 2 met Jasper van Cleef, Kaj van Lierop, Teun Lammers en Bram Bekkers speelden thuis tegen ELTV uit Eindhoven. Eerst werden de dubbels gespeeld. Van Lierop en van Cleef verloren nipt in drie sets. Bekkers/Lammers wonnen overduidelijk in twee sets. Al de singels waren een mooie en sportieve uitdagingen. Teun Lammers en Kaj van Lierop hadden een drie setter nodig. Jasper van Cleef en Bram Bekkers waren sneller klaar, namelijk in twee. Hiermee werd het 5-1 voor 't Slotje.

Gemengd t/m 14 jaar
Het team van Noor de Jong, Tessa de Visscher, Bram de Vries en Colin Houdijk moesten het opnemen tegen het team van TV Shaile uit Helmond. De dubbels waren enorm aan elkaar gewaagd. De jongens wisten in de derde set tiebreak de winst te pakken, terwijl de meiden nipt verloor in drie sets. Daarna wisten Bram de Vries en Noor de Jong hun singel te winnen. Daarmee werd het een gelijkspel, terwijl er een winst in het verschiet lag. Colin Houdijk verloor helaas in drie sets.