• Alles
 • (37)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (200)
  Sport
 • (7)
  Overig
 • (8)
  Expositie-Lezing-Rondleiding

Expositie Ria Kastelijns-Potma en Hans Goossens

zondag 28 november 14:00 - 17:00 uur

Foto:

De expositie van Ria Kastelijns-Potma en Hans Goossens is in โ€™t Oude Raadhuis te zien van 27 november t/m 19 december 2021.

Ria Kastelijns-Potma
"Raken en geraakt worden is mijn motto om te schilderen. Door intuรฏtief te schilderen kan ik mijn hoofd leeg maken me laten leiden door wat zich vanzelf aandient, zonder verwachtingen, zonder na te denken. Werken vanuit je onderbuikgevoel. Dat klinkt makkelijk maar hoe lastig is het om het denken, wat mensen nu eenmaal doen, los te laten. Schilderend laag over laag komt er iets op het doek stoppend als ik een bepaalde spanning voel."

Hans Goossens
"Ria en ik schilderen al ruim 25 jaar samen. In het creatieve proces hebben we ieder onze eigen ontwikkeling doorgemaakt. Tijdens het schilderen vergeet ik de werkelijkheid om mij heen en verkeer in een heel andere wereld. De laatste 2 jaar heb ik me toegelegd op het schilderen van Iconen. Ik beschouw mezelf niet als een kunstenaar maar meer als een doorgeefluik van het Goddelijke. Bij het schilderen van een Icoon doe ik aan gebed en meditatie. Als een Icoon gereed is wordt deze gewijd en krijgt het de definitieve Icoon status."

Dirk Engelage
"Taal is, zeg maar, echt mijn ding.โ€™ is de titel van een boek van Paulien Cornelisse. Maar het zou mijn lijfspreuk kunnen zijn. Met name schrijven van gedichten bij beeldende kunst, doe ik veel en graag. Begin dit jaar werd ik getroffen door beeldende kunst van Ria Kastelijns-Potma op Facebook. Inmiddels heb ik meerdere gedichten bij haar werken gemaakt, sommige zijn tijdens de expositie te zien."
deel deze activiteit

Locatie

't Oude Raadhuis
Beek en Donk
Heuvelplein 8
5741jk


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.