Heights Mediation
Heights Mediation

Lowman Festival

zondag 25 juni 2017 14:00

Winnaar Benelux reggae Contest op Lowman

Aarle-Rixtel – Zondag 25 juni vindt de vijfde editie plaats van het reggae- en ska-festival Lowman. Vanaf 14:00 uur is iedereen van harte welkom bij het OJA aan de Schoolstraat te Aarle-Rixtel.

Eén van de optredende bands is Heights Meditation, winnaar van de Benelux reggae Contest 2015.

Heights Meditation

De Benelux Reggae Contest is een competitie voor talentvolle reggae- en ska-bands uit België, Nederland en Luxemburg.  Uit maar liefst zestig deelnemende bands, werd Heights Meditation in een zinderende finale verkozen tot winnaar. Dit prachtige resultaat bracht de band uit regio Amsterdam veel goeds zoals optredens in het voorprogramma van bekende reggaenamen als Alpha Blondy en Anthony B. Ook stond Heights Meditation op grote festivals als Reggae Geel en de Zwarte Cross. 

De band speelt een mix van uptempo en mellow, van oud en nieuw, of zoals frontman Danny Otten het noemt 'Exiting reggae'.  Heights Meditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders. Zondag aanstaande komt deze contest-winnaar naar Lowman. De bandleden hebben er volgens Otten veel zin in: "We horen van bands van vorige edities alleen maar positieve verhalen: gemoedelijk en kleinschalig festival, toegankelijk, fijn publiek, voor iedereen gezellig, of zoals wij dat noemen de juiste 'vibe'. "

Overig programma

Vóór Heights Meditation staat EaZZuP op het Lowman-podium. Deze in 2016 opgerichte band bestaat uit zeven muzikale, ervaren reggae music lovers afkomstig uit regio Eindhoven en Tilburg. Met heel veel eigen werk en een aantal classic riddims met eigen lyrics word het met deze muziek een reggaetrip die je nog lang blijft navoelen. EaZZuP staat voor One Love One Heart, en Roots Lovers Rock.

Het festival wordt afgesloten met The Adubters. Deze Noord-Hollandse band, bestaande uit bassist, gitarist, drummer, toetsenist en percussionist, steekt nummers van het legendarische Doe Maar in een heerlijk dub-jasje. Aangevuld met een jonge, enthousiaste zangeres hebben zij als doel om bekende en minder bekende pareltjes van Doe Maar in een verfrissend net-even-iets-anders-klinkend sausje te gieten.

De presentatie van Lowman is in handen van MC Marlon Kicken. Deze Aarlese cabaretier, die momenteel door het land toert met zijn theatervoorstelling Bako, schreef in 2009 de belangrijkste stand-up prijs van de Benelux op zijn naam: de Culture Comedy Award. Tussen en na de live-sets wordt de muziek verzorgd door DJ Skankie. Om het festivalgevoel te versterken, worden diverse kraampjes geplaatst. Zo kun je Afrikaans eten, zijn er leuke spulletjes te koop en zijn er enkele bezigheden voor kinderen.

Kaartverkoop

Lowman vindt de komende 25 juni voor de vijfde keer plaats. Om dit lustrum te vieren is de prijs voor dit gezellig en relaxt festival dit jaar slechts €5,-. Kaartjes kunnen gewoon aan de ingang worden gekocht vanaf aanvang festival (14:00 uur). Er is dus geen voorverkoop. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie kijk op www.lowmanfestival.nl  of facebook Lowman festival. Tot ziens, tot LowmanJ

Locatie