Afbeelding
Foto:

Alzheimercafé Gemert/Bakel en Laarbeek

dinsdag 11 april 2023 19:00

De deur van het Alzheimercafé in Gemert staat op dinsdag 11april weer wagenwijd open. Graag nodigen zij mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en belangstellenden van harte uit om aanwezig te zijn voor een praatje en het ontmoeten van lotgenoten.

Vanaf 19.00 uur wordt u ontvangen met een gratis kopje koffie en om 19.30 uur praten ze deze maand met een casemanager en de brandweer over ‘Veiligheid in en rondom huis’. Wanneer het geheugen achteruit gaat komen al snel veiligheidsvraagstukken naar boven. Hoe lang mag iemand nog autorijden? Is het fornuis nog veilig? Hoe komt de zorg veilig binnen? En wat als iemand de weg niet meer goed weet? Hoe voorkom je dat iemand gaat vallen?

Ze gaan het deze avond hebben over hoe je dit zo goed mogelijk bespreekbaar maakt en toch de regie bij partner of ouders laat. De casemanager kan bij deze gesprekken helpen. Zij vertelt hierover en ook de brandweer komt praten over wat je kunt doen om het huis zo veilig mogelijk te maken De zaal gaat om 19.00 uur open, de toegang gratis en een kopje koffie wordt u aangeboden door Alzheimer Nederland. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

U bent van harte welkom in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Miranda Goedemans via 06-41516453.