Afbeelding
Foto: IVN

Ledenwandeling IVN Laarbeek Coovels Bos

zondag 7 april 2024 8:30 tot 11:00

Vertrek: 8.30 uur: samenrijden vanaf De Bimd, Beekseweg 3, 5735 CB Aarle-Rixtel

Wandel mee door het Coovels Bos!

Je zou het misschien zo snel niet verwachten, maar direct naast de drukke N279 tussen Helmond en Nuenen ligt een prachtig natuurgebied verstopt: het Coovels Bos. Ruim 100 jaar geleden deed dit broekbos nog dienst als productiebos, maar inmiddels heeft dit particulier beheerde gebied mogen verwilderen en zijn hier allerlei interessante zaken te bewonderen. Naast een ruime diversiteit aan plant- en diersoorten heeft dit mooie gebied ook een rijke cultuurhistorische geschiedenis. Loop mee langs bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog, bekijk het Beukenhuisje van dichtbij en hoor de Schootense Loop kabbelen. Met een beetje geluk laten de spechten zich horen en krijgen we enkele bijzondere vlinders en libellen te zien!

0