Grotelse Heide Snelle Loop
Grotelse Heide Snelle Loop Foto: Ton op den Buijs

Publiekswandeling Grotelse Heide met IVN Laarbeek

zondag 7 april 2024 8:00 tot 10:00

Publiekswandeling Grotelse Heide met IVN Laarbeek

De Grotelse Heide is altijd mooi. Of er nu nevel hangt en de kou onder je huid trekt, of dat de voorjaarszon de vlakte verlicht, je ondergaat altijd weer de schoonheid van het gebied. Op zondag 7 april 2024 neemt vogelwerkgroep de Ortolaan van IVN Laarbeek u mee voor een vroege vogelwandeling. Het gebied kan erg nat zijn, daarom zijn laarzen of waterdichte schoenen aan te raden. De start is om 8.00 uur bij de parkeerplaats naast restaurant Grotel’s Genieten, Grotel 5, 5761 RA Bakel. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis.

Meesjes hoor je hier overal. Tijdens de wandeling zijn ongetwijfeld boomleeuwerik en boompieper te horen en te zien.  De boompieper stijgt zingend op van een boomtop en laat zich als een parachuutje vallen. De geelgors laat zijn lieflijke toontjes horen. Misschien zien we op een struikje of paaltje de roodborsttapuit. Mannetje en vrouwtje zijn altijd bij elkaar in de buurt. De tjiftjaf is alom aanwezig. Misschien horen we ook de fitis. Ze lijken qua uiterlijk zo veel op elkaar. De boomklever laat de wijde omtrek horen dat hij er is. Wat een leven zit er in dat vogeltje. Spechten bewonen ook de bossen op Grotel. Zelfs de kleine bonte specht is regelmatig te zien en met een beetje geluk horen of zien we ook de middelste bonte specht. De Esperloop stroomt er en hier en daar staan prachtige plakkaten dotterbloem aan de kanten.  Helemaal aan de andere kant, vlakbij de ‘Wortel van de Mortel’ klinkt het gekabbel van de Snelle Loop. Wat een fraai natuurgebied!

0