Bedrijvengids

Bakkerij 't Bakkertje

Bakkerij 't Bakkertje opende eind 2018 de deuren op het Heuvelplein in Beek en Donk. Destijds de zesde vestiging. Inmiddels heeft 't Bakkertje acht vestigingen. Naast Beek en Donk zijn er winkels in Mierlo, Helmond (2), Heeze, Geldrop, Mierlo-Hout en Brandevoort. MooiLaarbeek nam in 2018 een kijkje in de ambachtelijke bakkerij in Helmond en sprak onder het genot van thee met een stuk kaneelkoek met Theo Dirks. Samen met zijn drie broers nam hij 't Bakkertje over van hun vader.

"Brood is onze specialiteit"
In de bakkerij is het heerlijk warm en ruikt het naar vers gebakken brood met daar tussendoor de kruidige geur van kaneel. Rondom staan werkbanken en ovens. Het is stil. De bakkers zijn naar huis. "Het is hier de omgekeerde wereld", vertelt Theo.  "'s Nachts is het hier één en al bedrijvigheid. Om half één beginnen we samen met onze negen bakkers aan de ambachtelijke bereiding van brood, koek en gebak. Daar komt heel veel handwerk bij. Brood is onze specialiteit. We gebruiken de beste grondstoffen en we laten ons brood keuren door het Nederlandse Bakkerij Centrum. We hebben veel verschillende soorten. In het weekend zijn er nog meer variaties en verschillende soorten zoals desembroden. Kwaliteit vinden we het belangrijkste. We streven er dan ook naar dat als je vandaag een brood koopt dat het de volgende dag nog lekker vers is."

Die kaneelkoek is heerlijk. Is dat een speciaal recept?
"We doen regelmatig iets nieuws. Deze kaneelkoek sloeg heel goed aan en is een blijvertje in ons assortiment. Sterker nog het is een specialiteit van ons geworden. Van heinde en ver komen ze die bij ons halen. Je kunt er ook heel goed mee variëren. Lekker bij de koffie, maar ook als dessert met een bolletje ijs een groot succes."

Vier broers in één bedrijf. Waar komt jullie liefde voor het bakkersvak vandaan?
"Onze opa had al een bakkerij. Later startte onze vader samen met mijn twee oudste broers zijn eigen bedrijf in Mierlo-Hout. Onder de naam van Bakkerij 't Bakkertje. Door de jaren heen is ons bedrijf uitgebreid naar het aantal vestigingen dat we nu hebben. Als familie liggen we op één lijn hoe we het willen hebben. Het mooie aan het bakkersvak is dat je begint met een zak meel en eindigt met een mooi en lekker product waar mensen blij van worden. Wij onderscheiden ons omdat we de beste en lekkerste producten en ook de beste service willen bieden. Een voorbeeld van service is dat we zoutarm of lactosevrij brood beschikbaar hebben op bestelling. Ook bedenken we graag nieuwe producten. Even weer iets ander dan wat er standaard in de winkel ligt."

Contactgegevens

Bakkerij 't Bakkertje

Heuvelplein 30A

5741JK Beek en Donk

Tel 0492-380174

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08.00 - 18.00 uur
08.00 - 18.00 uur
08.00 - 18.00 uur
08.00 - 18.00 uur
07.30 - 18.00 uur
07.30 - 16.30 uur
Gesloten

Gerelateerd nieuws