Bedrijvengids

Fier & Focus

Ondersteuning voor kind, ouder en leerkracht

Loopt jouw kind of leerling vast in het onderwijs en is dit van invloed op zijn of haar gedrag en sociaal emotionele ontwikkeling?

Voel je je als ouder machteloos of ben je als leerkracht handelingsverlegen? Ik help je graag bij deze uitdaging zodat je kind weer lekker in zijn vel zit en kan groeien op zijn of haar eigen manier.

Aanbod
Achter Fier & Focus schuilt Stèfanie, orthopedagoog binnen haar eigen kleinschalige praktijk. "Ik bied betrokken, persoonlijke en deskundige hulp aan kinderen, ouders en leerkrachten. Je kunt bij mij terecht voor onderzoek, begeleiding, coaching en advies op gebied van leren en gedrag.

De focus ligt op kinderen in de leeftijd van 5 tot 20 jaar. Diensten variëren van een adviserend eerste gesprek tot een uitgebreid traject waarin een breed onderzoek en ondersteuning tot de mogelijkheden behoren.

Ik werk laagdrempelig waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen. Ik nodig je graag uit aan mijn eigen keukentafel of breng een bezoek aan school of bij je thuis.

Ook scholen kunnen bij mij terecht. Je kunt denken aan: klassenobservatie en advies, bespreken leerlingen en advies, het afnemen van meerdere intelligentieonderzoeken op school, sociaal emotionele begeleiding etc. Voor vragen neem gerust contact op."

Gewoon anders
"Anders dan veel andere orthopedagogen werk ik in eerste instantie vanuit het kind, in plaats van vanuit de wetenschap waar cijfers en termen zoals 'gemiddeld' en 'normaal' de boventoon voeren. Een kind kan vastlopen op school of in de ontwikkeling wanneer het niet voldoet aan deze standaard.

75% van de kinderen doorlopen het onderwijs zonder bijzonderheden, maar er is een grote groep kinderen die op een andere manier beter tot hun recht komen. Door te kijken naar de eigen manier van leren, ontwikkelen en de persoonlijkheid, verleg ik de focus van het probleem naar de talenten en mogelijkheden.

Binnen Fier & Focus stel ik geen diagnoses vast, maar werk ik vanuit de handelingsgerichte diagnostiek. Dit betekent dat ik kijk naar wat een kind nodig heeft en dit vertaal naar concrete handelingsadviezen die het kind verder helpen in zijn of haar ontwikkeling. Binnen deze vorm van diagnostiek ligt de focus niet op het probleem, maar juist op het vinden van oplossingen en het inzetten van de sterke kanten van het kind. Ben je wel op zoek naar een diagnose? Dan adviseer ik contact op te nemen met een instelling binnen de generalistische basis GGZ."

Contactgegevens

Fier & Focus

Dopheide 8

5738CV Mariahout

Tel 06-30443472

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur
09.00 - 17.00 uur

Gerelateerd nieuws