Bedrijvengids

Café de Zwaan

Brabantse gezelligheid bij Café de Zwaan

In 2024 opent Café de Zwaan in Beek en Donk de deuren. Een horecagelegenheid waar velen misschien wel eens wat gegeten, een feestje/bruiloft of gewoon een drankje gedaan hebben. De laatste jaren stond het pand leeg. Gelukkig hebben de nieuwe eigenaren van het pand, Leonie en Helmut van Schijndel, besloten om het café van de horecagelegenheid aan de Herendijk in Beek en Donk te heropenen.

De naam willen ze zeker niet gaan veranderen want bij jong en oud is de Zwaan een begrip.

Leonie is geboren en getogen in Lieshout waar ze jarenlang bij Harmonie St Caecilia muziek maakte. Helmut is geboren en getogen in Beek en Donk en vooral bekend van voetbalvereniging Sparta '25. Hier is hij jaren actief geweest als voetballer en trainer/leider van diverse teams.  

Na een verblijf van 13 jaar in Oostenrijk zijn Helmut en Leonie met hun 5 prachtige kinderen afgelopen zomer definitief terug gekeerd naar Laarbeek. Na vele maanden brainstormen met elkaar, met vrienden maar ook met plaatsgenoten, zijn ze van mening dat Beek en Donk wel een extra leuke kroeg kan gebruiken. Eentje, met Duitse invloed. Duits bier, Duitse wijn, Duitse Schnapps maar ook Duitse koffiebonen. De biertjes zullen dan ook voornamelijk in een heerlijk 0,5 liter glas geserveerd worden en de wijntjes op zijn 'Helmuts', gewoon lekker vol. Op de gezellige avonden kan het ook zomaar gebeuren dat Leonie de microfoons pakt om lekker mee te zingen met de gasten op de muziek.

Het café zal plaats gaan bieden aan circa 100 personen en is tevens geschikt voor leuke feestjes. 

Ook hebben Helmut en Leonie het mooie voornemen een dagbesteding te beginnen met de reeds gerealiseerde benodigde rustruimte. Een koffie-/theehuis waar alle voorbijgangers graag even kunnen komen ontspannen. 

Leonie en Helmut willen begin 2024 de deuren gaan openen van Café de Zwaan.

Contactgegevens

Café de Zwaan

Herendijk 37a

5741RA Beek en Donk

Tel 06-43544109


Gerelateerd nieuws