Afbeelding
Foto: Joost Duppen

De jeugd maakt weer volop muziek

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - In Muziekcentrum Het Anker vinden op zondagmorgen 3 april en donderdagavond 7 april muzikale optredens plaats. In samenwerking met Mr pBone, basisschool De Raagten en de Stichting Muziekopleiding O&U verzorgen de jeugd van Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning muzikale optredens en een instrumentenmarkt. Alles onder het motto: samen muziek maken, samen repeteren en samen ergens naartoe werken.

Op zondagmorgen 3 april geven het slagwerkensemble C en het jeugdorkest van O&U een gezamenlijk concert. Het begint lekker vroeg om 10.30 uur. Slagwerkensemble C, dat bestaat uit de jongste slagwerkers van de vereniging, starten het concert met een mooie mix van gevarieerde muziek en veel melodisch slagwerk. Hierna neemt het jeugdorkest het muzikale stokje over met composities van Jacob de Haan en filmmuziek uit Harry Potter en A Star is Born.

Op donderdagavond 7 april geeft het jeugdorkest samen met Mr pBone en leerlingen van basisschool De Raagten een presentatie gevolgd door een instrumentenmarkt. Het begint om 19.30 uur. Mr pBone geeft op speelse wijze een eerste introductie van trombonemuziek met behulp van een lichte trombone van kunststof, de zogenaamde P-bone. De afgelopen weken is Mr pBone al bij de Raagten langs geweest om met maar liefst 54 kinderen trombone te leren spelen en dit was volgens de kinderen ‘super gaaf’!

Mr pBone heeft samen met componist Ivo Kouwenhoven een speciaal nummer geschreven voor orkest en blazersklas, waarbij de leerlingen van de basisschool de solopartij spelen. Op deze avond wordt dit spectaculaire nummer samen met het jeugdorkest uitgevoerd en gepresenteerd. Aansluitend is er de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen. Dus heb je altijd al een instrument willen spelen, ben je hier nieuwsgierig naar of wil je het bespelen van een instrument weer oppakken? Kom de instrumenten dan vrijblijvend uitproberen en ervaren.

De entree voor beide concerten is gratis en de koffie staat klaar.