De slagwerkgroepen tijdens het eerste slagwerkgala ‘DrumMania’ in Hoogeloon afgelopen zaterdag
De slagwerkgroepen tijdens het eerste slagwerkgala ‘DrumMania’ in Hoogeloon afgelopen zaterdag

Eerste slagwerkgala slagwerkensemble O&U een groot succes

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Na maanden voorbereiding, met gezamenlijk en apart repeteren, vond het eerste concert van het slagwerkgala door het Slagwerkensemble van O&U in samenwerking met de Percussiegroep Wilhelmina in Hoogeloon plaats op zaterdag 21 januari onder de naam ‘DrumMania@theMovies’.

Na vrijdag en zaterdagmiddag nog de laatste muzikale puntjes op de ‘i’ gezet te hebben, waren de muzikanten, in het bijzonder de slagwerkers van het slagwerkensemble van O&U en van de percussiegroep van Wilhelmina er klaar voor. Op zaterdag 21 januari om 20.00 uur klonk dan eindelijk de eerste noot van het slagwerkgala waar beide slagwerkgroepen de afgelopen maanden voor hebben gerepeteerd.

Voor een volle zaal werd de avond gestart met de 20th Century Fox theme. Het publiek was meteen enthousiast en zat op het puntje van de stoel om alles verder goed te kunnen volgen. De memorabele filmmuziek kreeg deze avond nog een paar extra dimensies door de prikkelende introducties van de presentator en door de hoogtepunten uit de verschillende films die tijdens de uitvoering op een groot scherm bekeken konden worden. Na een daverend applaus volgde een speciale toegift. Die toegift kreeg als dank een staande ovatie van het publiek. DrumMania met memorabele filmmuziek heeft haar naam dus eer aan gedaan. Het was een avond om nooit te vergeten.

Heeft u dit optreden helaas gemist? De slagwerkers maken zich deze week op voor een tweede concert. Deze zal plaats vinden op zaterdag 28 januari in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk. Want daar vindt het tweede concert van dit slagwerkgala plaats onder de naam ‘Slag om Het Anker’. U bent van harte welkom! Er zijn nog een aantal kaarten te koop bij Fietsvakman van den Berg en Wetzel Optiek Optometrie & Horen in Beek en Donk. Liever online bestellen? Dat kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/slagomhetanker23.

Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en Dorpsraad Beek en Donk
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in Nederland. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.