Afbeelding

Bonte avond Seniorenvereniging Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Ruim 20 personen verleenden hun medewerking aan een avondvullend programma in het teken van carnaval. De zaal zat vol, de kapel en de techniek zaten klaar en artiesten werden geschminkt door de al jarenlange bij de club zijnde grimeur Jan van Turnhout. Decormeester Rob van Turnhout had handenvol werk.

Spreekstalmeester Tiny van Leuken praatte de avond aan elkaar. De eerste opkomst van alle spelers, gehuld in carnavalskleding, trapten af met het Heukneuterlied. De act ‘sparen’ werd gespeeld door Theo van de Zanden, Beppie van der Zanden, Jo van Uden en Antoinette van de Laar. Piet van Lierop had met ‘De Engelbewaarder’ de hele zaal mee. ‘Een mandje eieren’ werd gespeeld door eierverkoopster Tiny Timmers. Zij ging op bezoek bij de freule (Toos van Lieshout). Speelde de eierverkoopster wel eerlijk of maakte ze er een potje van? Samen telden ze 100 eieren en werd de thee door butler Peter Teurlings, een oude bibberige man die al jarenlang bij het meubilair van de freule hoorde, al rammelend met zijn dienblad met theekopjes gebracht. Dat was hilarisch. Helaas was de eerlijkheid en trouwheid uit den boze. 

‘Pussycat’, gespeeld door de drie oudste spelers Annie van Hoof (85), Noud Maas (88) en Toon van den Heuvel (78) kregen de zaal plat. Gerda van de Burgt en Maria Eeuwes, twee dames van middelbare leeftijd, speelden de act “Ik wil prins carnaval worden!’. Tot ze tot de ontdekking kwamen dat ze een act moesten bedenken voor de bonte avond. Jo van Uden bracht het lied van ‘De Haverkist’ en toen kwam de laatste act ‘De slimste mens’ live uit Mariahout en geschreven door de spelers zelf. Met Peter Teurlings als Philip Freriks, Jan Egelmeers als Maarten van Rossum en de kandidaten Maria Hagelaars, Wim Hagelaars en Betsie Kuypers de slimste uit het Heidurp. De grote stoel waarbij ze de hulp van de decorbouwer nodig hadden werd gebruikt als opstapkrukje. De vragen met beeld en geluid waren fantastisch. De afsluiting met de traditionele medley, geplaybackt door Maria Eeuwes, Tiny Timmers echte vrienden, Jan Egelmeers en Annie van Hoof als Grand and Forsyth, Betsie Kuypers als Ria Valk, Toos van Lieshout als John Denver en de Havenzangers, Peter Teurlings, Theo van de Zanden, Piet van Lierop, Wim Hagelaars, Jan Egelmeers, Toon van den Heuvel en Noud Maas sloten deze avond af.