Afbeelding
Foto: Martijn van den Baar

Raopers zien toe op de sleuteloverdracht Bavaria

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Bier en carnaval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is gedurende de carnavalsdagen van belang dat de leveringen door blijven gaan zodat de kroegen niet zonder bier zitten. Daarom draagt de directie van Bavaria jaarlijks de sleutel over aan de carnavalsdirectie om te zorgen dat dit niet fout loopt. Natuurlijk was Prins Roy, als heerser van ‘t Raopersgat, van de partij.

Sinds een paar jaar wordt deze sleuteloverdracht niet alleen gevierd met het eigen personeel, maar ook met de carnavalsverenigingen die onder de rook van Bavaria vallen. Vrijdag 2 februari was het dan ook tijd om te zien dat deze overdracht goed plaats vindt. Naast Prins Roy d’n Urste, Prinses Inge en Adjudant Tom waren de steekdragers, het gekleed gevolg en de ereleden van de partij in het hoofdkantoor aan de Stater. Nadat de zaal goed vol was gelopen en de DJ de sfeer er al had ingebracht was het tijd voor de overdracht zelf. Bij deze overdracht werd nog gerefereerd aan het feit dat ze in Den Haag carnaval wilde verzetten om de CITO toets te kunnen afnemen. De carnavalscommercial van Bavaria dit jaar, met Prins Roy in een van de hoofdrollen, gaat hier ook over. Natuurlijk laten ze dat niet gebeuren en is er geen sprake van het verplaatsen van dit feest. De uitslagen van de CITO toets van de carnavalsdirectie kwamen nog ter sprake waarbij ze niet teveel hoogbegaafdheid hoeven te verwachten volgens de ‘aftredende’ directie. Toch had iedereen het volste vertrouwen in de nieuwe tijdelijk directie. Nadat de officiële overdracht had plaats gevonden was het tijd om dit te vieren.

De eerder genoemde DJ was er als de kippen bij om te zorgen dat de sfeer er weer in kwam. Ook was er een optreden van Jan Biggel die onder andere zijn nieuwe nummer Lege Pullen ten gehore bracht. Onder het genot van een hapje en drankje was het wederom een mooi feest.