Afbeelding
Foto:

Laarbeekse Roefeldag in juni

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Noteer het allemaal in de agenda; op zaterdag 8 juni is het weer Roefelen in Laarbeek. De naam ‘Roefeldag’ komt van het Belgische woord ‘roefelen’ wat ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’ betekent. Kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisschool gaan bij diverse bedrijven, verenigingen, instellingen een kijkje nemen achter de schermen. 

Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze de rol van een brandweerman, timmerman of verkoopster. Voor de bedrijven, verenigingen of instellingen is het een mooie gelegenheid om aan de kinderen te laten zien wat de volwassenen zoal de hele dag doen.

Op dit moment zijn alle kernen druk bezig met de voorbereidingen. Op www.roefeldaglaarbeek.nl vind je per kern meer informatie. Heeft je kind zin om mee te doen met de roefeldag? Vind je het leuk om jouw beroep, hobby of vereniging op 8 juni te laten zien aan de basisschool kinderen? Kijk dan op de website voor meer informatie over hoe je jouw kind of jouw bedrijf/verenging aan kan melden voor deze leuke dag. 

Ook voor kinderen die niet in hun eigen kern naar school gaan, staat er op deze site meer informatie over hoe je jezelf kan aanmelden in de kern waar je graag mee wil doen. De organisatie hoopt veel Laarbeekse kinderen te zien op zaterdag 8 juni!