Afbeelding

Programma Koningsdag 2024 Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Bereid je voor op een dag vol festiviteiten, want Koningsdag 2024 belooft een waar spektakel te worden in Aarle-Rixtel! Het Oranjecomité heeft een bruisend programma samengesteld, al de activiteiten vinden plaats op de Kouwenberg.

Programma-overzicht
10.30 uur: De feestelijkheden beginnen met de vertrouwde vrijmarkt voor basisschoolleerlingen, waar jonge ondernemers hun waren kunnen verkopen. Bij de scouting kunnen avontuurlijke zielen meedoen aan een spannende spijkerbroekhangwedstrijd. Ook is er de mogelijkheid om je te verkleden voor een koninklijke fotoshoot. Gelijktijdig kunnen creatieve geesten aan de slag met het versieren van kinderfietsjes, skelters en steppen voor de versierde fietsenoptocht later op de dag, het Oranje comité zorgt voor de benodigde materialen.

12.30 uur: Onder begeleiding van Harmonie ‘De Goede Hoop’ vertrekt de kleurrijke fietsenoptocht, die om 13.15 uur feestelijk eindigt op de Kouwenberg. Onderweg wordt er even gestopt bij Zonnetij en Mariengaarde. Om 13.30 uur brengt de Harmonie het Wilhelmus ten gehore, en worden de gedecoreerden van het afgelopen jaar geëerd.

14.00 uur: Start van het Open Podium. Kinderen kunnen zich gaan vermaken met de vele spelletjes rond de kiosk. Er kan een ritje worden gemaakt in een huifkar. De reuzen Boel en Nölle zijn aanwezig en verheugen zich al om samen met de kinderen de reuzendans te oefenen. De brandweer is ook weer van de partij om de kinderen te vermaken met interactieve demonstraties. Vanaf 16.00 uur zorgt de DJ voor sfeervolle muziek vanaf de Kiosk.

Cendra bakt vanaf het middaguur heerlijke hamburgers, terwijl de bar de gehele dag verfrissende drankjes serveert. Kom dus langs en vier Koningsdag op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel. Het belooft een dag vol plezier en vermaak te worden voor het hele gezin!