Workshop ‘Aan tafel…en dan?’ bij Laarbeek Werkt

Algemeen

Aarle-Rixtel – Werkgroep Laarbeek Werkt gaat, samen met Ineke van Luijtelaer-Noordhuizen, op 24 maart een workshop geven ‘Aan tafel…en dan?’

Deze ochtend staat in het teken van als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatie hoe dan te doen en jezelf het beste te presenteren. Veel mensen veranderen tijdens een sollicitatie in een totaal wereldvreemde, gaan dingen doen en zeggen die totaal niet relevant zijn.
Ineke is een ervaringsdeskundige die wil helpen met tip en trucs. Ze stroomt over van enthousiasme en neemt je mee in een ontdekkingstocht naar knelpunten en de verlichting ervan.

Ineke vertelt zelf: “Wanneer je op zoek bent naar werk kom je op een bepaald moment in gesprek. Dat kan spannend zijn. Ik heb zelf aan beide kanten van de sollicitatietafel gezeten, heb trainingen en workshops gegeven, ben trainingsacteur, coach en mentor en ben op het moment zelf werkzoekende. Het lijkt me leuk om al die vaardigheden te combineren om zo andere werkzoekenden te helpen met vragen als: Hoe kom je over? Wat doe je goed? Waar zitten je leerpunten? Wanneer loop je vast in een gesprek? Hoe kun je dat oplossen? Met een kleine groep deelnemers gaan we een gesprek oefenen en geven we elkaar feedback. Wat voor gesprekken vind jij lastig en wil je oefenen? Neem ter voorbereiding je eigen uitdaging mee én een open houding.” Je kunt deelnemen aan het rollenspel en/of als terugkoppelaar kijken naar de rollenspellen en feedback geven.

Zij hopen dat zij jullie mogen ontvangen op 24 maart om 10.00 uur in de Dreef in Aarle-Rixtel. Verder wil de werkgroep te kennen geven dat ze tegenwoordig ook te vinden zijn op het wereldwijde web via www.laarbeekwerkt.nl. Alle nuttige en praktische informatie is hierop de vinden. Bezoek de site en/of de ochtend op 24 maart en doe er je voordeel mee.