Afbeelding

Update 3: Alpe D'HuZes TopTeam Huibers!

Algemeen

In Frankrijk is de Alpe D'HuZes aan de gang. Uit Laarbeek nemen diverse inwoners hieraan deel. Sommigen doen mee aan de Alpe D'HuZus (wandelen). Dit evenement vond gisteren plaats. Sommigen doen mee aan de Alpe D'HuZes (fietsen). Dit vond vandaag plaats. Een van de teams uit Laarbeek is TopTeam Huijbers. Zij sturen regelmatig updates om te laten weten aan de lezers hoe het met hen gaat. Vandaag zijn zij drukdoende met de Alpe D'HuZes. Hieronder volgt het verhaal over de Alpe D'HuZus van gisteren, waaraan Tiny en Riny deelnamen vanuit TopTeam Huijbers.

Iedereen is wakker en in de ban van de eerste dag. Je merkt dat iedereen meelevend is en wil helpen. Maar even tijd voor jezelf is fijn om de zenuwen te verminderen. Een fijn gevoel dat het team zo hecht is. Zodra we worden weggebracht naar de voet van de berg begint het afscheid al en begint de weg naar de finish.

Vandaag hebben Tiny en Riny de Alpe d’HuZus meegelopen. Zij vertellen: "De weg van de berg is wel 13,5 km en kun je niet met een straf tempo naar boven wandelen. Het weer was goed. De gehele weg geen regen gehad en de temperatuur was oke. Warmer had het niet moeten zijn, want je warmt gedurende de wandeling flink op. We hadden een goed tempo gevonden en ook snel nog, want we merkten onderweg dat we veel wandelaars in hebben gehaald en pas na een uur kwam de eerste fietser ons voorbijgefietst. Jammer dat er onderweg weinig publiek stond, vorig jaar zagen we meerdere supporters. Maar degenen die er stonden die juichten wel voor 10. En ze moedigden niet alleen de sporters waarvoor ze kwamen aan, maar ook echt iedereen. Dat was echt geweldig. Het gevoel wat je dan is onbeschrijfelijk. Tijdens de weg naar boven kwamen we een aantal bekenden tegen. Dat geeft jou juist extra kracht. Dat doet je echt goed. Op de finish (na 2 uur en 18, wat echt heel snel is) een hartelijk en emotioneel ontvangst van een geweldig supporters team. Dat warme ontvangst was voor ons emotioneel.

Tijdens de wandeling zit je in een rollercoaster van gevoelens. Een gevoel van kracht zoveel kracht als je die berg ziet, een gevoel van verdriet omdat je weet waar je het voor doet. Een gevoel van trots omdat jij toch die berg hebt beklommen en al je tijd en energie erin hebt gestopt. Een gevoel van waardering, een gevoel van respect vanuit alle supporters die je tegenkomt. Er is veel daadkracht en doorzettingsvermogen voor nodig om deze berg te beklimmen.

Nu dat het erop zit voel je jezelf voldaan. De spieren dreunen nog na, en toch uitgeput en vermoeid. Meteen jezelf opfrissen en even op bed gaan liggen, want het sloopt je toch wel.

In de avond heeft het supportteam een heerlijke maaltijd klaar gemaakt. Ieder kan aan schuiven en genieten van het heerlijke feestmaal. En de overigen natuurlijk optijd te bed voor morgen!"