Afbeelding

Scouting Beek en Donk beleeft een zonnig groepsweekend

Algemeen Jongeren

Beek en Donk - Scouting Beek en Donk is op 24 en 25 september met alle speltakken op kamp geweest in De Rips. Op zaterdagochtend om 8.30 uur verzamelden zij op hun blokhut aan de IJsweg. Alle 70 leden waren opgewekt en hadden zin in het weekend. Tijdens de opening werd het thema bekendgemaakt: Op kamp met Bassie en Adriaan. Een speciaal welkom was er voor hun jongste speltak de Bevers. Ondanks dat ze nog maar 2 keer een bijeenkomst hebben gehad hadden ze ontzettend veel zin in het kamp.

Om 9.00 uur is de scouting vertrokken naar De Rips. Na aankomst hebben ze het terrein ingericht. De tenten stonden in een mum van tijd. De voorraad hout dat uit de bossen kwam was ruim voldoende om hen 's avonds warm te houden. Na het lunchpakketje opgegeten te hebben zijn de kinderen in groepjes verdeeld. In 4 groepen, in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar, zijn ze een tocht gaan lopen door natuurgebied de Stippelberg. Een prachtig gebied waar men volop van hebben genoten onder een fel brandend zonnetje. Diverse activiteiten werden uitgevoerd zoals woordpuzzels, het rijden op een 1-wieler, jongleren, prik de neus op de clown. Helaas is het niet iedereen gelukt om de tocht goed af te leggen. Bij terugkomst stond het avondeten klaar. Wat werd er goed gegeten. Bijna alles was op. 's  Avond was er nog een spel. Er werd Cluedo gespeelt waarbij Bassie de dader was.

Na een korte nacht en een ontbijt met een lekker eitje ging het overvliegen van start. Zo'n 15 kinderen zijn van speltak gewisseld na geblinddoekt allerlei parcoursen afgelegd te hebben door de bossen. Er waren her en der wel wat traantjes te zien. Want het blijft toch jammer om afscheid te moeten nemen van je vriendjes en te starten bij een nieuwe speltak. Tijdens de lunch werd bekendgemaakt dat team Adriaan de strijd gewonnen had en zij wonnen de kamptrofee, het robotje Robin. Toen was het tijd om alles weer af te breken en op te ruimen. De vrachtwagen werd weer ingeladen en ze konden vertrekken naar Beek en Donk. Daar stonden de ouders al op hun kinderen te wachten. Het was een geweldig zonnig weekend. Iedereen bedankt voor jullie gezelligheid en succes bij jullie nieuwe speltak. Zijn jullie geïnteresseerd geraakt in de scouting, kom dan op 15 oktober tijdens de open dag kijken op de blokhut of kijk op www.scoutingbeekendonk.nl.