Marco de Beer (r) krijgt het verzamelboek overhandigd van Albert van den Bogaard (l)
Marco de Beer (r) krijgt het verzamelboek overhandigd van Albert van den Bogaard (l) Fotograaf: Olaf Kerkhof

Voetbalplaatjesactie Jumbo Laarbeek van start

Algemeen Sport

Lieshout/Mariahout - De voetbalplaatjesactie van Jumbo Laarbeek is gestart op woensdag 8 februari. Klanten kunnen bij Jumbo Lieshout en Jumbo Mariahout voetbalplaatjes sparen met daarop alle spelers en begeleiders van Eli Lieshout of V.V. Mariahout.

Eli
Beide clubs hebben met de hulp van een professioneel reclamebureau een eigen verzamelboek ontworpen. In dit boek kunnen niet alleen de gespaarde plaatjes worden geplakt maar wordt Eli Lieshout ook als club gepresenteerd. Met hulp van trouwe, maar ook nieuwe, sponsors is het gelukt het boek aan te vullen met enkele advertenties, er zijn zelfs ondernemers welke acties en kortingen verbinden aan het boek. Zaterdag 4 februari kwam Albert van den Bogaard van Jumbo Laarbeek naar het sportpark aan de Herendijk om het eerste exemplaar van het verzamelboek feestelijk te overhandigen aan Marco de Beer als voorzitter van Eli Lieshout (foto). Aansluitend zijn alle ruim 350 boeken met ieder een persoonlijk plaatje op de kaft verspreid onder de leden zodat zij vanaf woensdag 8 februari een vliegende start konden maken met deze geweldige actie. Eli Lieshout bedankt Albert van den Bogaard voor het mogelijk maken van deze actie, fotograaf Martijn van den Baar voor het maken van de portretfoto's, de adverteerders voor hun bijdrage en natuurlijk alle vrijwilligers voor hun inzet bij het tot stand komen van deze actie.

v.v. Mariahout
In de kantine op sportpark de Heibunders vond zaterdag 4 februari de grote aftrap plaats van de voetbalplaatjesactie van v.v. Mariahout in samenwerking met Jumbo van den Bogaard. Initiatiefnemer en trouwe sponsor van de club Albert van den Bogaard overhandigde het eerste exemplaar in het bijzijn van enkele jeugdleden aan voorzitter Jeroen de Louw. In de afgelopen weken zijn alle leden van de club op de foto gezet en nu kan het sparen voor een vol voetbalboek dan eindelijk beginnen en dat is, zoals een enthousiast jeugdlid opmerkte, "super vet!"

Nagenoeg alle spelers aangevuld met de vele vrijwilligers staan in het boek', stelt de trotse voorzitter Jeroen de Louw. Vanwege het korte tijdspad moesten alle leden in één weekend op de foto. Een heel karwei, maar 99% van de genodigden staat ook daadwerkelijk in het boek dus het resultaat mag er wezen. Een prachtig verzamelalbum met naast de individuele foto's ook sfeerfoto's van v.v. Mariahout. Deze sfeerfoto's komen met name uit het gigantische archief van onze clubfotograaf Peter van den Broek. "De meeste papa's en mama's van de pupillen herinneren zich vast nog wel hoe we vroeger de 'Panini' stickers spaarden met al onze voetbalhelden erop. En net als toen met de voetbalhelden wil nu ook natuurlijk iedereen een vol voetbalplaatjes verzamelalbum. Waar je vroeger trots was op een plaatje van Ronaldo of Cocu, kun je nu sparen voor een echte 'Van Berlo', 'Maas' of Van Zutphen'. En dat is toch veel leuker!" aldus Jeroen de Louw.

Ook Albert van den Bogaard van de gelijknamige Jumbo-supermarkt is erg verheugd met de spaaractie in zijn winkel. "V.v. Mariahout reageerde ook meteen heel enthousiast toen we de actie voorstelden. Uiteindelijk is het een prachtig album geworden." En daar zijn de jeugdige voetballers van de club het mee eens. Zo reageerden een aantal jeugdleden zo ongeveer in koor met een volmondig "Ja, heel veel!", op de vraag of ze de plaatjes ook gingen sparen. Een ander jeugdlid vulde aan: "Ja, en ik sta ook op de voorkant van het boek. Tof hè!'" Een al wat ouder jeugdlid voegt toe: "Dat geldt voor iedereen die gefotografeerd is. Iedereen heeft, geheel gratis, een eigen uniek album gekregen met zijn eigen foto op de voorkant. Zo wordt het boek extra persoonlijk, natuurlijk." Maar ook overige geïnteresseerden kunnen het album aanschaffen bij Jumbo Mariahout en Jumbo Lieshout voor slechts €4,95.

Iedereen die boodschappen doet bij Jumbo van den Bogaard in Mariahout en Lieshout krijgt bij besteding van €15,00 aan boodschappen één pakje voetbalplaatjes. Daarnaast zijn er wekelijks actieartikelen waarbij een extra pakje voetbalplaatjes verkregen kan worden. De actie is gestart op 8 februari en sluit uiteindelijk af met een ruilbeurs, zodat je de dubbele plaatjes kunt ruilen met plaatjes die je nog niet hebt.

Voetbalvereniging Mariahout wenst iedereen heel veel plezier met het volsparen van het voetbalplaatjesboek. En zoals Jeroen de Louw al schreef in zijn voorwoord: "Met een vol boek beschik je over een fraai naslagwerk waar je later ongetwijfeld met heel veel plezier en genoegen in kunt terugbladeren".

Jumbo-supermarkteigenaar Albert van den Bogaard overhandigt eerste voetbalplaatjesalbum v.v. Mariahout aan voorzitter Jeroen de Louw