Logo mooilaarbeek.nl
Een foto van Jan Bosch   | Fotonummer: 8a7dac
Een foto van Jan Bosch
Kunst en Cultuur

Expositie Jan & Jeltje Bosch in Atelier Vonk

Aarle-Rixtel - Jan Bosch werkte in diverse Huizen van Bewaring in Amsterdam, in Grave en Zeeland. In Zeeland gebeurde het incident dat de rest van zijn leven zou bepalen. Een gedetineerde viel hem aan drukte hem tegen de muur en kneep zijn keel dicht. Toen voelde Jan de dood heel dichtbij.

Op het nippertje ontsnapte Jan lichamelijk aan de dood, geestelijk is het altijd bij hem gebleven. Jan is op twee manieren zijn traumatische ervaring te lijf gegaan. Allereerst is hij gaan fietsen niet even een straatje om, maar hij begon in 2014 met een tocht naar Frankrijk. "Ik kreeg veel tijd om na te denken.Heb 3600 km gefietst. Op 38 campings geslapen. Veertien kilo afgevallen. Ik vond het fijn om alleen te fietsen. Alleen met mezelf. Met mijn gedachten. Ik noemde het achteraf 'de beleving'" De tweede manier om zijn leven te verwerken heeft Jan gevonden in de fotografie. Zijn kodakje heeft allang plaatsgemaakt voor een professionele uitrusting. Zijn foto's worden afgedrukt in het personeelsblad 'Balans' van Justitie en ook fotovakschool 'Beeld' heeft Jans foto's gevonden.

Jeltje Bosch schilderde al jaren met aquarel maar ging op zoek naar nieuwe technieken waarmee ze uiting kon geven aan haar creativiteit. Ze haalt haar inspiratie uit haar reizen en uit haar geliefde kippen in haar achtertuin in Grave.

De expositie is op zaterdag en zondag 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Atelier Vonk is gelegen aan de Klokkengietersstraat 1 in Aarle-Rixtel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>