Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 2554ce
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Militaire oefening in Laarbeek

Laarbeek - In het kader van training Infanteristen van de Koninklijke Landmacht wordt er een militaire oefening gehouden in de gemeente Laarbeek van 2 tot en met 5 oktober.

In de praktijk houdt dit in dat de militairen stabilisatie operaties gaan uitvoeren. Men verblijft op het militair oefenterrein Oirschotse Heide en het militair MOB complex Mariahout. Vanuit deze locaties gaat men verplaatsen en beveiligingsacties uitvoeren waarbij incidenten worden opgespeeld. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van oefenmunitie. Dit gebeurd in bovengenoemde periode op gegeven momenten binnen Laarbeek.

De Landmacht gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan de oefening nemen 50 personen en 13 militaire wiel voertuigen deel. De oefenende troepen staan onder leiding van de commandant 17 Pantserinfante-riebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>