Afbeelding

Prinsjesdag Raopersgat

Algemeen Algemeen

Lieshout - Sinds enkele jaren stellen de ex-prinsen van Raopersgat zich solidair met de regering en houden dan ook een Prinsjesdag. De zogeheten Gardisten komen dan samen om een gezellige dag te hebben buiten het carnavalsseizoen. Dit jaar hadden de Gardisten John en Maurice een leuk programma in elkaar gezet.

Een beperkt gezelschap kwam rond 14.30 uur bij elkaar voor een kopje koffie. Toen deze genuttigd was gingen ze per tractor en huifkar, bestuurd door Mark, een tour maken door Lieshout. De eerste stop was bij K.B.C. Bij deze Europese marktleider kregen de aanwezigen een keurige uitleg over de productie van het voer en het aas wat de karpervissers gebruiken bij het uitoefenen van hun hobby. Cor bedankt voor de rondleiding.

Na een side-seeing tocht werd er gestopt bij molen de Leest waar de groep werd gesplitst. Ook hier kreeg men een keurige uitleg en mocht men deze mooie molen beklimmen. Jan en Dorus bedankt hiervoor. Daarna werd de dag afgesloten met een gezellig samenzijn.

Onder het genot van een drankje en de overheerlijke broodjes van Wendy kwamen de oude verhalen weer naar boven en werd er volop gelachen. De Gardisten danken de organisatoren en de vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd bij het doen slagen van deze dag.