Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Algemeen Evenementen

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen, workshops en informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende trainingen, cursussen en informatieavonden is er nog plaats:

Techniek en Tactiek van het Jeu-de-boules spel
Het Jeu-de-boules spel is tegenwoordig erg populair. Wereldwijd wordt het door miljoenen mensen gespeeld. Het is dan ook door bijna iedereen te spelen: Mannen, vrouwen, jong en oud. Onterecht heeft het een beetje een stoffig imago. Dat komt waarschijnlijk omdat het teveel als een campingspelletje wordt gezien. Maar jeu-de-boules kent ook profspelers! In het algemeen wordt een spelletje pas leuk als je er zelf aan deelneemt. Jeu-de-boules geeft veel plezier, beweging en
sociale contacten. Wilt u de techniek en tactiek van dit leuke spel (beter) onder de knie krijgen? Meldt u dan aan op één voor onderstaande dagen/tijden! Je kunt je aanmelden per dag of voor meerdere dagen. De hele maand april op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur en zondag van 10.30 tot 12.30 uur.

Presentatievaardigheden
Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij het voorbereiden van een sprekerstekst; aandachtspunten voor spreken in het openbaar en de basisopzet van een PowerPoint-presentatie. Maandag 16 april van 19.00 tot 21.00 uur.

Men kan het samen: overeenkomsten vinden tussen culturen
Nuran Bakir (voorlichtster in eigen taal en cultuur) en Nathalie Kortboyer vertellen op deze informatieavond over het vinden van overeenkomsten tussen verschillende culturen. Waar lopen mensen tegen aan uit een andere
cultuur en hoe kun je ze daarbij ondersteunen? Donderdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl. Bellen kan ook, tel. 0492-328800.