Logo mooilaarbeek.nl
Burgemeester Frank van der Meijden   | Fotonummer: f6f68b
Burgemeester Frank van der Meijden (Foto: Joost Duppen)
Algemeen

12 weken jeugddetentie voor bedreiging burgemeester Laarbeek

Den Bosch/Laarbeek - De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag 14 september uitspraak gedaan in de zaak tegen de 19-jarige man die burgemeester Van der Meijden met de dood heeft bedreigd.

Op 31 augustus stond de man al voor de rechter (lees hier). Toen werd er 2 weken jeugddetentie en jeugd-tbs tegen hem geëist. De rechter bepaalde vandaag dat de man 12 weken jeugddetentie krijgt, waarvan 10 weken voorwaardelijk.

De man, afkomstig uit Syrië, was boos omdat hij geen huis kreeg en gooide in het gemeentehuis een vaas kapot. In een volgende afspraak legde de burgemeester hem een locatieverbod op, waarna de man zijn bedreiging uitte aan de burgemeester.

Burgemeester Van der Meijden laat in een persverklaring weten: "De rechtszaak over mijn bedreiging heeft veel media-aandacht gekregen. Belangrijker is dat het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt. Ik realiseer me dat het impact heeft op mijn gezin en mijn woon- en werkomgeving. Dat betreur ik; ik probeer mijn werk te doen voor de gemeenschap.

Over de rechtszaak wil ik enkel uitspreken dat ik hoop dat er adequate hulp wordt geboden. Dat lijkt me zeker nodig.

De rechtsgang borgen en veiligheid bieden aan inwoners hoort bij mijn werk. Ik pas de regelgeving toe in het belang van de gemeenschap. Dat daar momenten van frictie kunnen ontstaan is jammer genoeg zo. Dat dat escaleert tot bedreiging van medewerkers, bestuurders of andere ambtsdragers is onacceptabel.

Dat er op provinciaal en landelijk niveau aandacht is voor de bedreiging van ambtsdragers is nodig. Daarbij zou ik ook aandacht willen vragen voor de rechtsbescherming en ondersteuning van ambtsdragers na een bedreiging. Samenwerking tussen de verschillende geledingen is van essentieel belang."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>