Peter van der Tol
Peter van der Tol

Jaarvergadering bij Badminton Club Lieshout

Algemeen Sport

Lieshout - Net als iedere vereniging legt het bestuur van Badminton Club Lieshout éénmaal per jaar verantwoording af aan de leden. Dit jaar deed het bestuur dat in een (matig bezette) vergadering in het Dorpshuis in Lieshout. Gezien de reacties van de wél aanwezige leden, die uiteindelijk alle keuzes, stukken én verslagen met applaus onthaalden, heeft het bestuur alle steun om de ingeslagen weg voort te zetten.

Aftredende bestuursleden
Badminton Club Lieshout heeft haar Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering weer gehouden. Deze vergadering is er ook om de samenstelling van het bestuur te reguleren. In dat bestuur was dit jaar Ria Donkers (secretaris) en Tim van Bommel (jeugd), bij toerbeurt aftredend. Nadat duidelijk was dat zij zich beiden weer herkiesbaar stelden voor een volgende termijn werden zij unaniem, met een applaus, herkozen.

Beleid
Op de vergadering heeft het bestuur van de sportvereniging uitgebreid inzicht gegeven in de vele activiteiten die het afgelopen jaar zijn ondernomen. Daarbij is, aan de hand van diverse verslagen, inzicht gegeven. Ria Donkers heeft namens het secretariaat alle algemene zaken vastgelegd. Competitieleider Marc Janssen deed, via een 'spokes-man', op de van hem bekende uitgebreide wijze, verslag van de districtscompetitie. Peter van der Tol lichtte het verloop van de midweekcompetitie toe en de gang van zaken bij de jeugd werd toegelicht door jeugdbegeleider én bestuurslid Tim van Bommel. Opvallend positief was hierin de aanhoudende toename van het aantal jeugdleden: ook in het afgelopen jaar. Niels Dirven had een kort en bondig verslag ingezonden over de gang van zaken bij het clubblad van Badminton Club Lieshout ('De Kijk Op…') en tenslotte was er ook nog een verslag van de website die, bij afwezigheid van Richard Essers, door Tim van Bommel werd waargenomen.

Financiën
Financiën vormen steeds de hoofdmoot van het tweede deel van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (na de traditionele loterij). Penningmeester en ledenadministrateur Ingrid Bergé had haar verslag weer gedegen op orde en kon een aanvaardbaar resultaat laten zien over 2018. De kascommissie bij monde van Peter van der Tol kon dan ook niet anders dan het bestuur van de vereniging decharge verlenen. Ook de begroting voor 2019 zag er aanvaardbaar uit en werd door de aanwezige leden met goedkeuring ontvangen.

Jubilaris
Tussen alle zakelijke perikelen door werd ook nog eens een jubilaris in het zonnetje gezet. 'Vrijwilliger van het Jaar' Peter van der Tol is op dit moment ruim 25 jaar lid van Badminton Club Lieshout en verdiende dus alle aandacht. In een toespraak prees voorzitter Stan van Vijfeijken Peter voor zijn inzet als vrijwilliger én zijn inzet als badmintonner. Uiteindelijk werd de felicitatie kracht bijgezet door een mooi bierpakket en een mooie bos bloemen.